Pia Kjærsgaard slår fast efter intern uenighed: DF vil have Danmark ud af EU

Der har hersket tvivl om Dansk Folkepartis EU-linje. Nu skærer partistifter Pia Kjærsgaard igennem.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Claes Kirkeby Theilgaard,

08. maj 2020

Dansk Folkeparti vil have Danmark ud af EU, lyder det fra partistifter Pia Kjærsgaard.

I radioprogrammet Slotsholmen på P1 fortæller hun endvidere, at hun ønsker, at Danmark får en ordning som Storbritannien, skriver Jyllands-Posten.

-a Det ser mere og mere lovende ud for dem, og det er den vej, vi skal. De er ude med en god ordning. Der kan vi godt efterligne Storbritannien, falder ordene fra Pia Kjærsgaard i P1-programmet.

Dermed skærer hun igennem en intern uro om EU-linjen, der har præget DF på det seneste.

Mens den nuværende partiformand Kristian Thulesen Dahl ad flere omgange har erklæret sig skeptisk over for tanken om et dansk EU-exit, har næstformand Søren Espersen for nyligt meldt klart ud, at han gerne vil have Danmark ud af EU.

- Der er opstået en mærkelig myte i forhold til Dansk Folkeparti, det er det, man kalder fake news, hvor det bliver sagt, at Dansk Folkeparti vil blive i EU.

- Der er jeg nødt til at sige meget klart, Dansk Folkeparti mener, at Danmark skal ud af EU. Det er en irriterende myte, for det fortæller en forkert historie. Man forsøger at fordreje den slags, som er meget væsentlig for os, siger han, lød det fra Søren Espersen forrige uge i en YouTube-video.

Storbritannien forlod EU den 31. januar i år, hvor brexit-aftalen efter adskillige forsinkelser blev til en realitet.

Folkeafstemningen om brexit blev afholdt tilbage i juni 2016.