Englænderne nægtes ferier i udlandet – straffes med kæmpe bøder for at forlade Storbritannien

Mens vi i Danmark diskuterer hvorvidt sommerferier i udlandet bliver en mulighed i år, går de i den stik modsatte regning i England.

Lars Bjørknæs,

24/03/2021

Hvis du regner med at skulle på sommerferie i år udenfor landets grænser, skal du måske indstille dig på, at det først kan blive fra det tidspunkt, hvor alle i risikogruppen enten er blevet vaccineret – eller som minimum har fået tilbud om at modtage en vaccination. Det selv om flere klassiske feriedestinationer har meldt ud, at de også modtager turister, som ikke er blevet vaccineret.

Er håbet at bruge sommeren på at besøge de engelske øer, skal du måske overveje en ekstra gang. For meget tyder nemlig på, at englænderne går i den stik modsatte retning - og i stedet forsøger at holde landet så lukket som muligt.

Det kan blandt andet ses ud af en ny lovgivning, der ifølge Daily Mail træder i kræft fra på mandag. Fra på det tidspunkt vil det nemlig ikke være muligt for englænderne at forlade Storbritannien, med mindre man har det, der omtales som et anerkendelsesværdigt formål.

Hvilket typisk vil sige, at man kan dokumentere at udenlandsrejsen først og fremmest skyldes arbejde og ikke ferie.


Bøder på op til 43.000 kroner for rejse på ferie i udlandet

Ifølge Daily Mail er der tale om et meget kontant forbud mod at rejse udenlands, hvis englænderne overtræder det. For bøden meldes til at komme til at stå i 5.000 pund, eller hvad der svarer til omkring 43.000 kroner.

Overfor avisen oplyser det engelske transportministerium, at der i midten af april udsendes en endelig rapport over, hvilke lande, som det uden konsekvenser bliver muligt for englænderne at rejse til de kommende måneder. Eksempelvis om det bliver alle europæiske lande, der på den måde reelt bliver blokeret for – eller om eksempelvis feriedestinationer med et omfattende vaccineprogram fritages.

De engelske myndigheders markante rejserestriktioner kommer i et forsøg på at undgå, at landet eksempelvis rammes af nye coronamutationer. Ligesom rejserestriktionerne også skulle betyde, at det bliver de færreste lande, som udsættes for den såkaldte engelske mutation.