Kommentator : Ikke overraskende hvis indvandrerkvinder tvinges til at stemme på De Radikale

Ifølge en kender af indvandrermiljøet tvinges et stort antal indvandrerkvinder til at stemme på De Radikale, hvilket langt fra kommer overraskende for 180graders kommentator indenfor indvandrerspørgsmål.

Lars Bjørknæs,

11. maj 2021

Ved de seneste valg er De Radikale næsten undtagelse, gået frem i indvandrertunge områder som Gjellerup i Aarhus, Vollsmose i Odense og Ishøj i København. Men det skyldes langt fra kun hårdt arbejde, da der ifølge kunsthandleren Erik Guldager til en vis grad har været tale om tvang. Således er hans oplevelse i Gjellerupparken, at mange indvandrerkvinder både fysisk og psykologisk tvinges til at stemme på først og fremmest De Radikale.

Igennem en årrække har han opbygget et stort netværk i og omkring Gjellerupparken i Aarhus, og som du kan hører ham fortælle i podcasten over denne artikel, mener han langt fra at De Radikales valgsucces de seneste år har været naturlig.

En vurdering som ikke synes grebet ud af den blå luft, hvis man spørger Jeppe Falk, der er 180grader.dks kommentator indenfor indvandrerområdet :

- Det vil på ingen måde være en overraskelse, hvis det viser sig, at der findes en gruppe indvandrerkvinder, som tvinges til at stemme på De Radikale. Social kontrol overfor kvinder i tunge indvandreområder, som Gellerup i Aarhus. Det blev tydeliggjort allerede tilbage i TV-dokumentaren ‘Moskeerne bag sløret’ fra forrået i 2016. Her blev det bevist via skjult kamera og vidneudsagn, at for mange kvinders vedkommende, så blev hverdagens spillerregler udformet af manden og imamen.

Ifølge Jeppe Falk er det samtidig et stort problem i disse områder, at mange kvinder ikke deltager i demokratiet :

- Samtidig har vi fået beretninger, som indikerer, at i de lukkede indvandretunge parallelsamfund, er kvinderne lukket helt ude af det demokratiske samfund. De har ingen berøring med resten af Danmark, da deres hverdag foregår i et samfund, som på det sociale område, minder om en mellemøstlig by. Spørgsmålet er nok mere om i hvor stort et omfang, det er gældende, at indvandrerkvinder tvinges til at stemme på et bestemt politisk parti.

Overfor 180grader.dk udtaler Jeppe Falk samtidig, at man dog ikke skal undervurdere De Radikales positionering som et parti med fokus på indvandring :

- De Radikale er vel det eneste opstillingsberettigede parti, som udtalt ønsker et multietnisk samfund. For partiet handler vellykke integration udelukkende om beskæftigelse og uddannelse, mens det kulturelle spiller en meget begrænset rolle. Det kan med alt tydelighed medføre, at indvandrere og efterkommere, som netop er i beskæftigelse eller under uddannelse, ser et politisk tilhørsforhold hos De Radikale. Det er alt sammen med til at give et stort antal stemmer.