Indvandrerkvinder tvinges med trusler og afpresning til at stemme på De Radikale – lyder alvorlig anklage

Hvert parti har sine højborge rundt om i landet. Men få har som De Radikale sikret sig en vælgerbase som i ghettoområderne, hvilket der ifølge en kender af miljøet, kan være en meget iøjnefaldende årsag til.
Folketingets pressefoto af De Radikales formand, Sofie Carsten Nielsen
Folketingets pressefoto af De Radikales formand, Sofie Carsten Nielsen

Lars Bjørknæs,

03. maj 2021

Ved de seneste valg er De Radikale næsten undtagelse, gået frem i ghettoområder som Gjellerup i Aarhus, Vollsmose i Odense og Ishøj i København. Men hvis du tror at det skyldes hårdt arbejde på gadeplan, inddragelse af vælgergrupper og andre former for klassisk politisk fodarbejde, så kan du ifølge kunsthandleren Erik Guldager godt tro om igen.

Igennem de seneste årtier har han opbygget et stort netværk blandt indvandrerfamilier i og omkring Gjellerupparken og efter et møde med indvandrerkvinder i den forgangne weekend, er han ikke i tvivl om, hvorfor specielt De Radikale har sikret sig så stor en opbakning blandt dette vælgersegment.

Det skyldes nemlig, at indvandrerkvinderne over en bred kam bliver tvunget til at stemme på partiet, hvilket dog også hjælpes på vej af dets proindvandrerprofil.


I podcasten du kan høre ved at klikke på ikonet over denne artikel, kan du hører om hans oplevelser i forlængelse af mødet med de to indvandrerkvinder.