Ekspert: EU-korrespondenterne er langt fra objektive – de hylder i stedet EU

DRs dækning af EU-stoffet er i denne tid kommet under angreb, hvilket langt fra undrer den tidligere EU-korrespondent, Erik Høgh-Sørensen.

Lars Bjørknæs,

03/05/2021

I den forgangne uge kom det frem, at DRs EU-korrespondent, Ole Ryborg, spillede en hidtil ukendt og meget iøjnefaldende rolle i sagen om Morten Messerschmidts forbrug af EU-midler. Ryborg skulle nemlig ifølge BT selv af egen drift have kontaktet EU's antisvindelenhed, hvor han skulle have beskyldt Dansk Folkepartis daværende EU-Parlamentsmedlem for misbrug af EU-midler.

Det vel og mærke på en måde, så Ryborg krævede, at hans navn ikke fremgik af nogle af de rapporter, som skulle lægges til grund i forbindelse med efterforskningen af Morten Messerschmidt. Hvorefter Ole Ryborg selv gik på DR og uden at oplyse om sin påfaldende forbindelse til sagen, fortalte at nu havde EU indledt en undersøgelse af Morten Messerschmidt.

Eller sagt på en anden måde : Beskyldningen mod Ole Ryborg er, at han selv af egen drift startede sagen, hvorefter han forsøgte at få det til at se ud som om, at han på baggrund af kilder kunne berette om dens eksistens.

Men spørger man en ekspert i måden som EU-korrespondenterne agerer på, så er det langt fra overraskende. I podcasten du kan høre ved at klikke på ikonet over denne artikel, fortæller Erik Høgh-Sørensen om, hvordan de Bruxelles-baserede journalister arbejder.

Han var i en årrække Ritzaus mand i Bruxelles, ligesom han har skrevet bogen ”Mod vinden - Danmarks plads i Europa” om spørgsmålet.