Lars Aslans diskriminerende udtalelser om indvandrerdrenge hører til i Nye Borgerlige

Af Petar Sočević, folketingskandidat for Radikale VenstreJeg var lige ved at få kaffen galt i halsen, da jeg den 27
Foto: Privat
Foto: Privat

180Grader Debat,

29/12/2019

Af Petar Sočević, folketingskandidat for Radikale Venstre

Jeg var lige ved at få kaffen galt i halsen, da jeg den 27. december her på Netavisen 180Grader kunne læse S-ordfører Lars Aslan Rasmussens udtalelser om at det er “indvandrerdrengene, der skaber problemer på Nørrebro.”  

Vi er efterhånden blevet vant til at høre lidt af hvert fra Nye Borgerliges side. Det er ingen hemmelighed at det yderligtgående højreparti konstant forsøger at flytte grænsen for udtalelser, som der for få år siden havde været konsensus om var racistiske. I deres triste konkurrence med Dansk Folkeparti, opstår der således en meget rabiat retorik i forhold til vores medmennesker.

En ting er at regeringen fører en politik på udlændingeområdet som konvergerer med Dansk Folkepartis. En anden ting er at Socialdemokratiets ordførere nu også overtager retorikken fra den yderligtgående højrefløj.

Når Lars Aslan slår plat på at tage en helt befolkningsgruppe af borgere med anden etnisk baggrund til indtægt for lovovertrædelser, gør han alt andet end at gavne integrationen. Det er netop udtalelser som Lars Aslans der medvirker til at skabe en opdeling af borgerne i vores land. I stedet for at tale danskere med alle etniske baggrunde tættere på hinanden, vælger politikere som Lars Aslan at forsøge at skabe en polarisering for at fremme egen politik. 

Såfremt den yderligtgående højreretorik i højere grad vinder indpas i den politiske debat, vil det få den stik modsatte effekt, af den inddragelse af danskere med minoritetsbaggrund, som vi bør søge. 

Det er ikke fordrende for noget samfund, at der er en gruppe politikere – herunder Lars Aslan – som gang på gang forsøger at fremme egne politiske dagsordener ved at nedgøre minoritetsdanskere. 

Vi skal i stedet inkludere mennesker i vores fællesskab ved at tro på det bedste i dem. Vi skal skabe håb og gøre drømme til virkelighed, og man skaber ikke et samfund som er fri for diskrimination og had mod etniske minoriteter, ved at tale til laveste fællesnævner.

Fra politisk side handler det om at støtte alle danskere – upåagtet af etnisk baggrund – lige meget. Det vil sige at retorikken i forhold til hvordan vi omtaler andre mennesker er afgørende, for det er heraf, at menneskesynet udspringer.

Derfor vil jeg opfordre Lars Aslan Rasmussen til at fralægge sig den nedsættende retorik, og i stedet foretage en konkret vurdering, når han udtaler sig om lovovertrædelser eller lignende. Det er simpelthen en forfladigelse af den politiske debat, at udtale sig på den måde som Aslan gør.

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.