S-profil melder klart ud: Det er indvandrerdrengene, der skaber problemer på Nørrebro

S-profilen Lars Aslan Rasmussen trodser det, han selv kalder for "berøringsangst" og melder klart ud: det er unge drenge med indvandrerbaggrund, der står bag de seneste uroligheder på Nørrebro og som gør bydelen utryg.
Foto: Socialdemokratiet
Foto: Socialdemokratiet

Claes Kirkeby Theilgaard,

27/12/2019

"Det er unge drenge med indvandrerbaggrund. Jeg ved, at der er en berøringsangst, og at man ikke må sige det. Men det er dem - og kun dem - der står bag urolighederne".

Sådan siger Socialdemokratiets folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen til B.T. efter uroligheder på Nørrebro, hvor der blev affyret fyrværkeri mod både køretøjer og enkeltpersoner.

Lars Aslan har i mange år selv boet på Nørrebro, og kender indgående til problemerne i bydelen.

Er ikke bange for at blive kaldt racist

Lars Aslan Rasmussen fortæller endvidere til B.T., at han ikke er bange for at blive kaldt racist på grund af hans udmelding.

"Jeg har en far fra Tyrkiet, så jeg tør godt sige det uden at frygte at blive kaldt racist. Der er en etnisk slagside her, og den er nødvendig at tale om", siger han til mediet.

Han er træt af, at folk forsøger at bortforklare urolighederne med anekdoter om, at sådan har det "altid" været på Nørrebro.

"Det gjorde vi også, da jeg var lille (affyrede fyrværkeri, red.). Men her smed vi det ned i kloakken for at få et højere brag. At skyde efter uskyldige borgere, busser og politi, som de gør i dag, det hører ingen steder hjemme", siger Lars Aslan til B.T.

Forældrene svigter deres ansvar

Spørger man det socialdemokratiske folketingsmedlem, er det i høj grad forældrene til de unge indvandrerdrenge, der svigter deres ansvar, når de lader deres børn løbe rundt på gaden sent om aftenen.

"Det er jo hjem, hvor far ikke er der, og mor ikke har den fjerneste idé om, hvad der foregår. Der er behov for, at nogen sætter dem ind i, hvad der sker med deres børn", siger Lars Aslan Rasmussen til B.T.