Afgørende coronapas-domæne ejes ikke af en myndighed – men i stedet af privatperson registreret på hans hjemadresse

Et af de vigtigste domænenavne i forbindelse med driften af coronapasset, er slet ikke ejet af det offentlige – men i stedet en privatperson.

Lars Bjørknæs,

20/05/2021

På trods af løfterne fra sundhedsminister Magnus Heunicke om at der aldrig ville blive indført coronapas, er det alligevel en realitet. Således er det eksempelvis reelt et krav, at hvis du vil på restaurant eller stadion, skal du kunne fremvise et gyldigt coronapas.

En af måderne til at få adgang til coronapasset er appen MinLæge, hvilket kan ske via hjemmesiden Minlaegeapp.dk. En hjemmeside der drives af Praktiserende Lægers Organisation, der typisk forkortes PLO. Samtidig fremstår hjemmesiden som et samarbejde med Sundhed.dk, der på mange måder er danskernes indgang til det offentlige sundhedsvæsen.

Dermed skulle man måske også tro, at det enten var PLO eller det offentlige, der var indehaveren af det vigtige domæne Minlaegeapp.dk. Det er dog langt fra tilfældet, for i stedet er det registreret til en privatperson. Vel og mærke ikke via hans arbejdsplads PLO, men i stedet privatadressen i en københavnsk forstad. Således er det alene op til ham eksempelvis at afgøre, om det vigtige domæne skal sælges eller bruges til et andet formål end det nuværende.

I en email til 180grader.dk oplyser indehaveren, at domænet ikke er registreret med videresalg for øje. Men i stedet at der er tale om en forglemmelse i forhold til, at det skal overdrages til hans arbejdsgiver.