Lev op til dine nytårsforsæt gennem disse simple trin

Alexander Hansen,

18/10/2020

Er du en af de mange der har skudt det nye år i gang med at sætte nogle mål til dig selv, som skal overholdes og gennemføres i det kommende år? De fleste nytårsforsæt er dog belejligt glemt ved udgangen af januar, og løbeskoene finder sig til rette inde bagerst i skabet igen.



Andelen af nytårsforsæt der bliver fuldt til ende, er nemlig sjældent særlig stor. Men hvis du allerede nu vælger det rigtige mindset, samt at overholde de nedenstående punkter, så skal du nok komme igennem 2021 med god samvittighed. 


Vær realistisk


At lave uopnåelige og store mål, som ligger langt væk fra, hvordan din hverdag ser ud nu, er en sikker måde at fejle på. Hvis du f.eks. sætter dig et mål om aldrig at spise din yndlings ret igen, vil chancen for at du ikke gennemføre være utrolig høj, idet det ikke er et realistisk mål. 


Alternativ kan du sigte mod et mål, der er mere realistisk og derfor nemmere at opnå, hvis du sætter en målsætning om at undgå det oftere end du gør nu.  


Sæt en strategi


Hvis du agter at nå dine mål, skal du lave en veludført plan som du kan forholde dig til undervejs. Hvordan skal du vedholde en sund livsstil, hvor der stadig er plads til de små nydelser en gang imellem?


Det kan eksempelvis være, at du skal give dig selv lov til at spise ude én gang om ugen, hvor du får et måltid, som du virkelig værdsætter. Hvis du kan se dette som den rette løsning for dig, så køb smørrebrød i Herlev her, og nyd din salat den efterfølgende dag lidt ekstra.  


Det at give sig selv et frirum nogle gange, kan nemlig være nok til at holde de øvrige fristelser hen, og fokusere på, hvad ens faktiske mål er. 


Forbered dig i god tid

Det er en god idé at have planlagt sit nytårsforsæt i god tid, så du ikke skal vænne dig til tanken fra den ene dag til den anden. Så hvis du ikke fik lavet dit nytårsforsæt i god tid inden nytårsaften, så sæt en specifik dato for, hvornår du agter at gå i gang med dine mål. 


Lad dog også vær med at sætte mål for langt ud i fremtiden, da dette vil virke uvirkeligt og derfor ikke have den store effekt på dig. Hvis du endelig skal sætte store mål, så hav nogle delmål, som du kan fokusere på hen ad vejen. 


Tal om dit nytårsforsæt

Lad ikke dit nytårsforsæt være en hemmelighed, men i stedet et samtaleemne, som du kan dele med både venner og familie. Når du snakker med andre om, hvilke mål du har sat for dig selv, tilskynder du at forblive forpligtet og vedholdende, i forhold til dine mål. 


Hvis I alle deler jeres nytårsforsæt med hinanden, kan I nemlig hjælpe hinanden med at forblive motiveret og kæmpe for at leve op til jeres nytårsforsæt.