Liberal Alliance angriber Statsministeren: Mette Frederiksens måde at lede landet på udfordrer grundloven

På LinkedIn er Liberal Alliances politiske leder ude med riven i forhold til Danmarks statsminister. Bredsiden kommer efter flere sager gennem de sidste år, der har udfordret grundloven.
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Rikki Jørgensen,

20/05/2022

"Der er noget, der virkelig bekymrer mig. Aldrig i den moderne danmarkshistorie har vi haft så stor virak om Grundlovens paragraffer." Sådan begynder Alex Vanopslaghs indlæg på LinkedIn, der kan opfattes som en lang tirade mod Statsministeren.

Med over 1.000 reaktioner, de fleste positive, så kan man foranlediges til at tro, at Vanopslagh i hvert fald på LinkedIn finder fin opbakning til sine tanker om Grundlovens paragraffer.

Vanopslagh fremhæver tre sager. Claus Hjort-sagen, mink-sagen og sagen om forsamlingsfrihed. Alle sager som har udfordret Grundlovens paragraffer.

"Noget af det skyldes tilfældigheder, der er ramlet ind i hinanden under Mette Frederiksen, men meget af det skyldes simpelthen også Mette Frederiksens måde at lede landet på," skriver Alex Vanopslagh, der således kritiserer Statsministeren for at lede landet uden tanke på Grundloven.

"Det er mildest talt gået skidt i de seneste år. Vi må heller ikke glemme den fængslede og nu løsladte spionchef, de slettede SMS’er, de forseglede kuverter i Justitsministeriet, der ”desværre” først kunne åbnes efter kommunalvalget, og den gradvise udskiftning af neutrale embedsmænd med folk med partibogen i orden – ja, sågar et forsøg på at sigte folk efter ”majestætsfornærmelsesparagraffen” for at brænde en dukke af Mette Frederiksen af," skriver Vanopslagh endvidere.

Der har uden tvivl været flere sager, der har udfordret Grundloven, under Mette Frederiksen. Statsministerens støtter vil dog påstå, at hun har ledet landet gennem en periode, der har været så atypisk, at det næsten ikke kan undgås, at der ville opstå problemer hist og her.

Du kan læse den liberale leders fulde indlæg her.