Kræftsyg Michael Ziegler reddet af chilensk kvinde

Der er godt nyt fra Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, der i øjeblikket er på sygeorlov. Han har gennem den sidste tid bokset med kræftsygdom. Nu er der fundet en stamcelle-donor.
Foto: Leif Jørgensen, Wiki Commons
Foto: Leif Jørgensen, Wiki Commons

180Graders Redaktion,

02/02/2023

Tilbage i oktober 2022 fortalte Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, at han havde fået akut leukæmi. Han blev derfor nødt til at træde tilbage som borgmester i Høje Taastrup. Han overleverede derfor stafetten til Kurt Scheelsbeck.

Ziegler har herefter haft nogle hårde måneder med kemoterapi, men nu er der heldigvis godt nyt.

Det fortæller han i et opslag på Facebook.

I opslaget skriver Michael Ziegler, at hans liv nu står til at blive reddet. Takket være en chilensk kvinde.

"Min redning: 2 brugbare donorer ud af 30 millioner! Et sted i Chile går en yngre kvinde rundt og lever sit liv. På et tidspunkt har hun tilmeldt sig som stamcelledonor - velvidende at sandsynligheden for, at der nogensinde bliver brug for lige præcis hendes stamceller, er utrolig lille," skriver han blandt andet i opslaget.

Han fortæller endvidere, at kvinden fra Chile er et næsten perfekt match til netop hans vævstype.

"En søgning blandt 30 millioner donorer i det internationale donorregister har nemlig vist, at den chilenske kvinde er den, som passer bedst til min vævstype. Hun er et match på 9 ud af 10 parametre. Ikke perfekt - men absolut brugbart. Jeg skal så “bare” have immundæmpende medicin lidt længere tid," skriver Ziegler.

Kvinden, som han kun kender nationalitet og alder på, sagde ja til at være donor.

Den 2. marts skal han på Rigshospitalet, hvor han vil få kvindens stamceller ført ind i sit blod.