Profil fra Enhedslisten bekæmper CO2-udledning - fra et rutefly sammen med 20 rejsekammerater

Der er mange måder at bekæmpe klimaforandringerne på, men Enhedslistens Per Clausen ser ud til at have fundet sin helt egen.
Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

180Graders Redaktion,

01/02/2023

Klimaneutralitet.

Sådan lyder den udtalte ambition for Aalborg Kommune fra Per Clausen, der efter i en årrække at have været medlem af Folketinget, aktuelt har rang af rådmand i den nordjyske hovedstad.

En platform han sikrede sig efter kommunalvalget i 2021, hvor klimaet var det helt store slagnummer for den venstreorienterede politiker.

Men der synes at være et godt stykke fra de politiske udmeldinger til hans eget klimaaftryk.

Således kan Journalista.dk afsløre, at Per Clausen i efteråret tog flyet til København – i stedet for det mere klimavenlige tog.

Per Clausens tur til hovedstaden skete i forbindelse med, at han i sin egenskab af bestyrelsesformand for det kommunale Aalborg Forsyning, deltog i en vandmesse.

Enhedslistepolitikeren var dog ikke alene på flyet, da 20 andre kommunale vand- og forsyningsfolk også fløj frem og tilbage mellem Aalborg og København.

Messen blev i det hele taget en dyr oplevelse for de nordjyske skatteydere, som måtte betale flere hundrede tusinde kroner for opstillingen og driften af en en opstillet stand.