Kommune afsløret i skatteyderbetalt druk: Nu mørkelægger den sit forbrug

Meget tegner til at Aalborg Kommune på mandag beslutter, at automatisk offentliggørelse af repræsentationsudgifter for blandt andet den hårdt pressede borgmester Thomas Kastrup-Larsen hører fortiden til.
Foto: Abruellmann fra Pixabay
Foto: Abruellmann fra Pixabay

180Graders Redaktion,

17/03/2023

En pludselig sygemelding i forbindelse med, at han blandt andet blev afsløret i at have opbygget en stor barregning på skatteydernes regning på et aalborgensisk værtshus. Efterfulgt af en lige så pludselig raskmelding, efter at sagen til en vis grad var faldet til ro.

Det var tilfældet omkring efterårsferien sidste år for Søren Thorst, der har rang af eventchef i Aalborg Kommune.

Et forbrug af offentlige midler der gjorde, at Aalborg Kommune igangsatte en revisionsundersøgelse der fastslog, at den tidligere Superliga-spiller havde haft et for stort forbrug af sin skatteyderbetalte repræsentationskonto.

En række af afsløringerne tog udgangspunkt i den frivillige offentliggørelse af udgifter for rejser og repræsentation, som Aalborg Kommune de seneste år har foretaget på sin hjemmeside. Derved behøvede journalister i en mindre grad end normalt at begære udleveringer af aktindsigter, for at få adgang til udgiftsbilagene for aalborgensiske politikere og embedsmænd.

Men ifølge Bjørknæs.dk slutter den automatiske offentliggørelse på mandag.

Således fremgår det af en indstilling fra forvaltningen til medlemmerne af kommunens økonomiudvalg, at ordningen skal standses.

Blandt medlemmerne af økonomiudvalget er Thomas Kastrup-Larsen, som selv har været en del af skandalen omkring Søren Thorsts forbrug af den skatteyderbetalte repræsentationskonto.

Det efter at gravermediet kunne afsløre, at socialdemokraten har deltaget, når Søren Thorst har svunget kreditkortet under våde sammenkomster på lokale værtshuse.