Hård kritik: S-borgmester udnytter coronakrise til at drive personlig valgkamp

Den socialdemokratiske borgmester i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen beskyldes for at udnytte coronakrise til at drive personlig valgkamp. Samtidig præges gadebilledet i byen af plakater rettet mod borgmesteren.
Plakater, der parodierer S-borgmester Thomas Kastrup-Larsens oprindelige kampagne, hænger nu over hele Aalborg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Plakater, der parodierer S-borgmester Thomas Kastrup-Larsens oprindelige kampagne, hænger nu over hele Aalborg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

24/04/2020

I det centrale Aalborg præges gadebilledet af plakater med billeder af byens socialdemokratiske borgmester Thomas Kastrup-Larsen og teksten "Hold liv i min valgkamp". Det er ukendt, hvem der står bag plakaterne, der er en parodi på en omdiskuteret og kritiseret kampagne fra Aalborg-borgmesteren.

Det skriver TV 2 Nord.

- Hold liv i min valgkamp – Vores erhvervsliv, kulturliv og butiksliv er under pres, og de har brug for vores støtte. Men der er snart valg. Derfor er det vigtigt at stå sammen om mit genvalg. Så i stedet for at hylde byens erhvervsdrivende, bruger jeg dine skattekroner på at gøre reklame for mig selv, er den fulde tekst på plakaterne.

Den oprindelige, socialdemokratiske kampagne havde budskabet "Hold liv i vores erhvervsliv" og opfordrede Aalborgs borgere til at støtte det lokale erhvervsliv under erhvervskrisen.

Men da denne kampagne med den socialdemokratiske partifarve og valgfoto af Thomas Kastrup-Larsen fremstod mere som en valgkampagne op til det kommende kommunalvalg, har den mødt hård kritik.

Blandt andre det tidligere byrådsmedlem fra Liberal Alliance, Hans Peter Beck, har kritiseret S-borgmesterens kampagne.

- De har måske set budskabet på Kommunens reklametavler: “Stå sammen om vores erhvervsliv” (…) Kigger man på hjemmesiden, der henvises til, så ses en video med Borgmesteren renset for konkrete budskaber, nogle mildt sagt generelle råd, skriver han i et Facebook-opslag og fortsætter:

- Man har endda brugt Socialdemokraternes eget billede direkte fra Borgmesterens hjemmeside. Kort sagt føres der altså valgkamp på baggrund af Corona-krisen, hvor samtlige offentlige reklamestandere benyttes til billeder af Borgmesteren.

Overfor TV 2 Nord afviser Hans Peter Beck blankt, at han skulle stå bag plakaterne rettet mod borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Hans Peter Beck har på Facebook mødt stor opbakning til hans kritik af S-borgmesteren fra byrådsmedlem Daniel Borup fra Venstre og tidligere folketingspolitiker Christina Egelund fra LA samt andre politiske personligheder.