Politikernes nye manipulations-værktøj

Politikerne er - henover det sidste år - blevet ekstremt dygtige til at manipulere danskerne til at se bort fra, hvem der i al sandhed slår med hammeren.

Benjamin Vejsager,

19/01/2021

Har man fulgt en smule med på nyhedsmedierne, de seneste dage, har man nok gjort sig bekendt med Hr. og Fru DRs nye skrækhistorie. 

En flok semi kendte mennesker er taget en tur til Dubai, og fremviser nu sin solbrune overkrop frem på de sociale medier. 

Så kort fortalt: En ligegyldig historie der indebærer ligegyldige mennesker.

Men sådan lyder melodien ikke fra magthaverne og mainstream-Danmark. Hos dem er dette jo den værst tænkelige forbrydelse, man overhovedet kan komme i tanke om. Og set fra politikernes - særligt venstrefløjens - perspektiv, er sådan en historie det perfekte værktøj til at dække over, at det fakkertalt er dem som er skyld i samfundets omstændigheder. 

Politikerne er - henover det sidste år - blevet ekstremt dygtige til at manipulere danskerne til at se bort fra, hvem der i al sandhed slår med hammeren. De får vidtgående restriktioner til at fremstå som en absolut og faktuel nødvendighed, selvom det jo i virkeligheden bare er politiske beslutninger samt et forsøg på at bevare deres nye magtbeføjelser.

Denne sag skaber både et grundlag for flere restriktioner, og samtidig nogle som politikerne kan skyde skylden på - og det virker for dem. Den ene Facebook-afhængige, B.T læsende mainstream-dansker efter den anden kaster sig over disse personer uden så meget som at tænke på den rigtige bøddel - politikerne. Man kan sammenligne det lidt med, at to fuldstændig uskyldige indsatte ender med at bebrejde hinanden for tingenes omstændigheder, i stedet for personen som rent faktisk fik dem spærret inde. 

Det er mildest talt deprimerende.