Verdens dyreste folkeskole

Det er så pinligt, at være københavner og være vidne til, at københavnske skoler for det første er landets dyreste og for det andet, at rød stue på...

Marianne Forsberg,

26/02/2010

Det er så pinligt, at være københavner og være vidne til, at københavnske skoler for det første er landets dyreste og for det andet, at rød stue på Københavns Rådhus ikke har en kinamands forstand på, at drive skolerne økonomisk forsvarligt. Nu vil københavnske forældre sågar bidrage med økonomisk bistand på en københavner-skole, så eleverne i det mindste kan blive opdateret med diverse basale nødvendigheder.

Men dér sætter den nye skole- og ungeborgmester hælene i, fordi ingen såkaldte "rige forældre" må bidrage økonomisk til deres håbefulde poders færdigheder, fordi det sandelig ikke må gå ud over de "fattige børn", som borgmester Anne Vang udtaler.

Lad dog skolerne modtage al den hjælp "udefra" som overhovedet muligt, idet hvert et økonomisk bidrag til den nedslidte og økonomisk trængte skole vil være en kærkommen gave. For efter at tidligere skoleborgmester Bo Asmus Kjeldgaard har kørt skolerne helt i sænk, er der brug for hver en krone til verdens dyreste folkeskole. Erhvervslivet efterspørger som aldrig før, at de unge mennesker er i besiddelse af gode dansk- og matematikkarakterer, dét er ganske enkelt et MUST i en globaliseret verden.

Det skriger derfor til himlen, at Bo Asmus indtager en så arrogant holdning når han end ikke formåede, at leve op til sit ansvar - det er ansvarsforflygtigelse af værste skuffe. Endvidere sammenholdt den  kendsgerning, at både den tidligere og nuværende skoleborgmester uafladeligt påstår, at det er regeringens skyld, ja, det er ganske enkelt både hovedrystende og fuldstændigt uforståeligt.

Endnu værre er det imidlertid, at Bo Asmus Kjeldgaard nu står i spidsen for en ny forvaltning, fordi han har fået mandat til det af selvsamme forældre, der nu må opleve disse nedskæringer både i daginstitutionerne og på skolerne. Det er da ganske forundrende at være tilskuer til, og magteløsheden over, at københavnske vælgere alligevel stemmer disse personer ind, er derfor ganske ubegribelig. Deres eneste bedrift er, og har altid været, kun at bruge så mange skattekroner som overhovedet muligt og efterfølgende helt omkostningsfrit kaste skylden over på regeringen. Ak ja.

Forstå dét hvem der kan - Gud bevare København.


Kilde: