Venstre lyver om idealistkåring af Søren Pind

Udviklingsminister Søren Pind blev torsdag kåret til "Årets idealist 2009" for hans indsats i løbet af halvanden måned som udviklingsminister - i 2...

Ole Birk Olesen,

10/04/2010

Udviklingsminister Søren Pind blev torsdag kåret til "Årets idealist 2009" for hans indsats i løbet af halvanden måned som udviklingsminister - i 2010. Den usandhed forsøger Venstres pressetjeneste at sprede på partiets hjemmeside, Venstre.dk.

"Baggrunden for kåringen er, at Søren Pind, lige siden han trådte til som minister, er kommet med klokkeklare, ideologisk funderede udmeldinger såsom at 'uden frihed, ingen udvikling'," skriver Venstres pressetjeneste.

Påstanden er imidlertid ikke sand. Det fremgår helt klart af både den korte indstilling, som blev præsenteret for 1.100 danskere i en rundspørge, af den pressemeddelelse, som blev sendt ud efter kåringen, og af den tale, som blev holdt til kåringsarrangementet, at begrundelsen var en anden.

I teksten som var med i rundspørgen hed det: "Udviklingsminister Søren Pind fra Venstre for altid at have insisteret på at have sine egne holdninger, selvom han fik at vide, at det var skadeligt for hans politiske karriere."

I pressemeddelelsen stod der: "Venstres udviklingsminister, Søren Pind, blev i dag kåret som 'Årets idealist 2009' for hans mangeårige og utrættelige insisteren på at have sine egne holdninger, selvom han så ofte har fået at vide, at det er skadeligt for hans politiske karriere."

Og i talen til kåringsarrangementet lød det: "Årets idealist 2009 har stillet op til både slagsmål og øretæver i sit eget parti, som ikke på samme måde har kunnet fremvise en holdningsmæssig rød tråd gennem årene. Når partiet er gået til venstre, har idealisten insisteret på at blive stående til højre - sådan cirka der hvor hans idol, Ronald Reagan, i sin tid stod. Det er der, hvor staten ikke betragtes som en løsning på problemet, men hvor staten i stedet ses som selve problemet. Denne uforanderlighed i synspunkter har til tider gjort livet hårdt for dagens hovedperson, og mange gange er hans opstigen på den politiske karrierestige af iagttagere blevet erklæret tilendebragt."

Kilde: