”Man kan nok forvente, at stigningen vil fortsætte. Der kommer flere østeuropæere til Danmark for at arbejde, og der er fortsat et efterslæb i forhold til, hvor mange af dem, der har forsikret sig i en a-kasse. Dertil kommer, at flere nok bliver opmærksomme på, at de har denne her mulighed for at søge arbejde i udlandet med danske dagpenge,” siger Jens Arnholtz fra FAOS på Københavns Universitet.
Størstedelen af stigningen skyldes tilgangen af arbejdstagere fra de 10 østeuropæiske EU-lande.
I 2010 udgjorde de kun en femtedel af det samlede antal EU-borgere, som benyttede muligheden for at tage danske dagpenge med til et andet EU-land. - I 2012 udgjorde de næsten halvdelen, viser Beskæftigelsesministeriets tidligere og meget detaljerede notat fra december 2013.
Udgifterne til dagpenge i udlandet til andre landes EU-borgere er ligesom antallet blevet tredoblet over de seneste fire år fra 8 mio. kr. i 2009 til 22 mio. kr. i 2013.
Dermed udgør udgiften fortsat kun én promille af de samlede dagpengeudgifter på cirka 20 milliarder om året. - Men selv om udgiften endnu ikke vælter statsbudgettet, så erklærer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at man vil skride til en form for handling, hvis der bliver tale om en ”betydelig finansiel ubalance. - Hvornår der er tale om en finansiel ubalance?
Som bekendt skal EU-borgerne have lige adgang til vore jobs, de slipper billigere i skat (bl.a. ”dobbelt husførelse”) og behøver ikke at overholde vore overenskomster. De skal have børnepenge til deres børn i hjemlandet, SU, kontanthjælp, dagpenge m.m. Dette koster de danske skatteborgere milliarder hvert eneste år.
Hvor længe vil danskerne finde sig i at betale verdens højeste skat, imens velfærdsstatens sikkerhedsnet åbenbart kan dække hele EU?
I de seneste tre år er antallet af EU-borgere, der hæver danske dagpenge, steget med 59%. I samme periode er antallet af østeuropæiske kontanthjælpsmodtagere vokset med 57%. På SU-området er udgifterne til udlændinge på fem år fordoblet til over en milliard kroner.
Ifølge en 500 sider lang rapport, som den tidligere regering bestilte allerede i 2011, kommer der flere EU-sager om velfærden frem. Ifølge rapporten skal 30 danske velfærdsydelser i princippet gælde for ALLE EU-borgere fra den dag, de sætter foden på dansk jord. Der er bl.a. tale om dagpengeordningen, kontanthjælpen m.m., som skal ifølge EU-domstolen åbne Danmarks skattekasse for den europæiske 'velfærdsturisme'.
EU’s hammer: Når EU-domstolen afsiger dom i en sag, skal ALLE EU-lande indrette sig efter afgørelserne med det samme.
Dagpengene: EU-kommissionen har truet Finland med en retssag, fordi de finske regler begrænser EU-borgeres ret til at få dagpenge. Danmarks lovgivning minder meget om den finske, og derfor vil en EU-dom også aftvinge en ændring i dansk lov. - Storbritannien, Tyskland, Holland og Østrig er imod EU-loven.
EU - en kolos på lerfødder - er for stor, for dyr og for udemokratisk. Arbejdsløsheden – særligt blandt de unge – er katastrofal høj.
Danmark burde have forbehold overfor EUs angreb på vores velfærdsydelser. Har vi Danskere været udsat for en forløjet EU-debat i årevis?
Læs også: Tredobling af EU-borgere på danske dagpenge i udlandet
www.altinget.dk/.../tredobling-af-eu-borgere-paa-danske-dagpenge-i-udl...
for 5 timer siden - DAGPENGE: Udenlandske EU-borgere bruger i langt højere grad deres ret til at tage danske dagpenge med til et andet EU-land for at søge ...