Temperaturen stiger på månen

Mens vi venter i åndeløs spænding på udfaldet af de vigtige energiforhandlinger, kunne man bruge tiden til at filosofere over, hvad meningen egentl...

Villum Christensen,

22/02/2012

Mens vi venter i åndeløs spænding på udfaldet af de vigtige energiforhandlinger, kunne man bruge tiden til at filosofere over, hvad meningen egentlig er med, at vi partout skal vende op og ned på hele det økonomiske system og ”tonse” mia. af skattekroner i støtte til vedvarende energi. Alene de ekstra vindmøller, som er foreslået af regeringen, beløber sig til 60 mia. kr.

Imens dette står på, bobler det frem med videnskabelige tekster, der fortæller, at CO 2 i virkeligheden kun har en ganske marginal betydning for temperaturen. Senest fra den højt profilerede tidligere tyske miljøminister Fritz Vahrenbolt, der – som afhopper –netop har udgivet bogen: ”Die kalte Sonne” og som på nærmeste hold har oplevet svindel med data for at få CO 2 teorien til at passe, og som følger sporet efter danske Henrik Svensmark, der tillægger solens cyklus langt, langt større betydning for temperaturen, end afbrænding af fossile brændsler.

Det er klart, at det må undre, at temperaturen ikke er steget i de sidste 10-15 år, når CO2 udledningen aldrig har været større. Det kunne måske også forklare, hvorfor jordens temperatur var fem grader højere i stenalderen i. f. t. i dag, og hvorfor temperaturen (ifølge amerikansk forskning) i de sidste 100 år er steget 0,6 grader på månen, mens den er steget 0,8 på jorden? Gad vide om det er disse ”nuancer” omkring menneskeskabt opvarmning, der får forhandlingerne til at række ud. Det må undre, at temperaturen ikke er steget i de sidste 10-15 år, når CO2 udledningen aldrig har været større.

Kilde: