Sygdomsforskning og køn

Hjerteforeningen kørte engang en kampagne under overskriften "Hver 3

_slettet_bruger_6416 Ikke angivet,

06/10/2011

Hjerteforeningen kørte engang en kampagne under overskriften "Hver 3. kvinde dør, fordi hun ikke er mand". Der blev jeg godt nok forarget.

Gennemsnitslevealderen for mænd er væsentligt lavere end den for kvinder og dette skyldes bl.a. den kultur, der er bygget om hvad mænd skal gøre og hvad kvinder skal gøre. Samtidig er det selvfølgelig også det indbyggede i mændenes impulser, der gør det.

Jeg undersøger derfor, hvad der ligger bag. Det viser sig at hjerteforeningen har lavet en kampagne, hvor der henvises til, at hver 3. kvinde dør af hjertekar sygdomme. Selvfølgelig skal der gøres noget ved det, men de henviser samtidig til, at det er fordi, der er en myte om, at det er mænd der bliver ramt.

Scleroseforeningen har ligeledes kørt en kampagne, hvor det skulle undersøge hvorfor kvinder får Sclerose. Kønsfordelingen mellem scleroseramte er 70% kvinder og 30% mænd. Det vides dog ikke med sikkerhed hvorfor man får sclerose dog. Start dog med at finde ud af det, i stedet for at gøre det kønsspecifikt til at starte.

Der findes også myter om sygdomme, hvor det er kvinder der bliver ramt, hvor mænd så ikke er i fokus på samme måde. Ligeledes er det sådan i samfundet, at det forventes at en kvinder går til en gynækolog regelmæssigt for at sikre at de sygdomme, der typisk rammer kvinder bliver opdaget. Til gengæld er det meget sjældent at man ser mænd gå til urolog. Af samme grund er der flere gynækologer end urologer og der forskes derfor mere i de specifikke kvindesygdomme end der forskes i de mandlige.

  

Der burde komme et par tusind kampagner om, hvordan mænd dør eller bliver syge, fordi de ikke er kvinder, men det kommer der jo nok ikke, da dette ikke er politisk korrekt og vil skabe et ramaskrig fra kvindekampens frontkæmpere

Jeg synes stadig, at der skal forskes i de forskellige sygdomme og der skal gøres noget for at undgå at folk dør af eller bare får disse, men jeg synes også at det er en total forvanskning at kønsbilledet generelt at begynde at gøre forskningen kønsrelevant fra dag 1. Det er først når man rent faktisk har et billede af den bagvedliggende årsag at man kan lede efter kønsspecifikke elementer, men led dog efter dem hos begge køn, istedet for kun at fokusere på et.

Dette er endnu et bevis for at kvinder har sejret for meget (desværre).

Kilde: