Socialisternes stikkersamfund

Nu skal alle gulpladebiler guddøde mig have CVR nr på siden samt løbenummer så man kan spore hvilken medarbejder der benytter bilen

_slettet_bruger_428 Ikke angivet,

28. august 2012

Nu skal alle gulpladebiler guddøde mig have CVR nr på siden samt løbenummer så man kan spore hvilken medarbejder der benytter bilen. Meningen er at alle naboer, genboer og forbipasserende skal kunne anmelde mistanke om sort arbejde når der holder sådan en mistænkelig bil i villakvarteret.

Socialisme fører bare i dén retning hver eneste gang. Historien har vist det gang på gang. Orson Welles og Ayn Rand har advaret os mod det, og alligevel kommer frihedsberøvelsen og overvågningen krybende med den slags små tiltag her altid "i en god sags tjeneste".

Var det ikke bedre at se på hvorfor befolkningen benytter sig at af sort arbejde? Når skattefar først plyndrer af indtægten og så bagefter desuden er indeover hver eneste transaktion med moms og afgifter, i hvert led at en nettokrone bliver brugt, så bliver det helt urimligt og folk griber til gør-det-selv dem der kan, resten køber sort.

Et eksempel:

Hansen tjener 30.000 af hvilke han får ca. 15.000 udbetalt.
Hansen køber brolægger Steen til at lægge sin indkørsel.
Det koster 15.000. Stenene koster 5.000 heraf kr. 1.000 i moms.
Steen får 10.000 i hånden for dette job, men også han skal betale moms kr 2.000 og indkomsts skat af de resterende 8.000. Steen får altså 4.000 udbetalt fra arbejdet hos Hansen.
Skal Steen nu hyre Jensen til at fixe sin computer så bliver pengene beskattet endnu en gang i den nye transaktion. Moms 1.000. Indkomstskat 1.500.
Det må være tydeligt for en hver at der med sådan et skattesystem ikke sker ret mange transaktioner før pengene er væk, og skatten åd det hele. I eksemplet her løb skattefar med kr 24.500 af Hansens indjente kr 30.000. I virkeligheden er det meget mere, hvis man også indregner div. energiafgifter, lønsum etc.    

Lav et rimligt skattesystem, med en rimlig moms og en meget lavere skat på indkomst, så skal de samme penge nok komme i kassen alligevel, FORDI der vil ske mange flere transaktioner. Folk vil hyre professionelle i stedet for at gøre-det-selv, og folk vil godt have den garanti der følger med at få en kvittering, når prisen er rimlig. Der vil blive skabt masser af jobs der ikke var der før, også for ufaglærte, da folk vil hyre arbejdskraft til de ting de ikke selv gider. Fx rengøring og havearbejde.

Var dette ikke en bedre idé, og et bedre samfund, end det stikkersamfund Socialisterne ønsker.