Skidt med sne og skattetryk

Fleksible arbejdstider, velfærd og tryghed

Ikke angivet Ikke angivet,

07/12/2010

Fleksible arbejdstider, velfærd og tryghed. Det er i højere grad end skatteordninger det, som lokker udenlandske eksperter til Danmark. Sådan lyder konklusionen i den hidtil største undersøgelse af internationale vidensarbejderes syn på Danmark. Det skriver Politiken.

"Danmark er et af få lande i verden, hvor man kan have en lederstilling og stadig hente ungerne i daginstitution et par gange om ugen. Det er helt utænkeligt i England, Tyskland og USA," siger Henrik Mahncke, vicedirektør i Oxford Research, der står bag undersøgelsen blandt 1.500 eksperter. 

Ni ud af ti fremhæver det forhold, at danske arbejdspladser respekterer medarbejderes familieliv. Og stort set alle glæder sig over den personlige sikkerhed og det rene miljø.

"Det er de bløde værdier frem for cool cash, som er afgørende, og som Danmark skal sælges på. Det er et åbent, hjælpsomt og sikkert sted at bo," siger Craig Till, sekretariatschef i netværket Expat in Denmark, der tæller 5.500 specialister. 

At ægtefællen ikke kan få job er ifølge Craig Till en udbredt forklaring blandt dem, der forlader os igen. Det iranske ægtepar Hamid Salak og Saeideh Abshenas kæmper med just det; han har en forskerstilling, hun er arbejdsløs og ensom.

"Jeg har ikke så mange venner her, og der er ikke så meget at fylde dagen ud med. Nogle gange føler jeg mig ubrugelig," siger Saeideh Abshenas. 

Kilde: Politiken