Ærkebiskop i strid modvind efter sharia-udtalelser

Rowan Williams, der som ærkebiskop af Canterbury er åndeligt overhoved for de 77 millioner medlemmer af den anglikanske kirke, holdt torsdag et for...

Slettet Bruger,

09/02/2008

Rowan Williams, der som ærkebiskop af Canterbury er åndeligt overhoved for de 77 millioner medlemmer af den anglikanske kirke, holdt torsdag et foredrag om sammenhængen mellem religion og lov, hvor han talte for, at sharia-lovgivning skulle være en valgmulighed i visse civile sager om familiære forhold. Og det har ført til en ophedet debat i det britiske samfund. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Hvis vi ikke ønsker, at nogle grupper med en alvorlig og dybtgående overbevisning systematisk stilles over for det barske valg mellem loyalitet mod deres egen kultur eller loyalitet mod staten, så er det uundgåeligt," siger Rowan Williams om nødvendigheden af at tillade sharia-lovgivning.

Labour-regeringen, de liberale demokrater og de konservative tager alle afstand fra ærkebiskoppen, der kun får støtte af en række muslimske orgnisationer. Men blandt deres trosfæller i parlamentet er der ikke megen opbakning.

"Det lyder, som om han foreslår to nærmest parallelle lovsystemer, hvor folk selv kan vælge, hvilken de vil følge. Det er uacceptabelt," siger den konservative skyggeminister for samfundsforhold, baronesse Sayeeda Hussain Wars, der støttes af Labour-medlemmet Khalid Mahmood.

"Jeg, sammen med størstedelen af de britiske muslimer, er imod at indføre sharia her. Britisk lovgivning bliver misundt over hele verden, " udtaler Mahmood.

Det er blandt andet spørgsmål om ægteskab, skilsmisse, arv og forældremyndighed, som ærkebiskoppen forestiller sig kunne blive afgjort ved en sharia-domstol.

[email protected]

Kilde: