Virkeligheden i Europa strider mod regeringspartiernes påstand om, at et samfund ikke fungerer, når kun halvdelen af alle danskere er i arbejde.
Venstre og De Konservative vil afskaffe efterlønnen med argumentet om, at kun hver anden arbejder. "Det er ikke nok til at bære et samfund", lyder annoncerne.
Men i kun fem europæiske lande arbejder mindst halvdelen af befolkningen. Et af dem er Danmark, som ligger på femtepladsen.
Det viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som har lavet en liste med 2009-tal fra EU's statiske kontor Eurostat.
I Danmark er lige knap 50 procent i arbejde. Schweiz ligger i top med godt 55 procent i arbejde, viser opgørelsen. Foran Danmark ligger også Island, Norge og Holland.
En anden sag er, hvor mange timer hver enkelt dansker arbejder. Her ser det betydeligt værre ud.
Danmark ligger kun nummer 26 blandt de 32 lande i OECD, industrilandenes samarbejdsorganisation. I toppen ligger Sydkorea og Grækenland. Effektiviteten pr. arbejdstime er ikke regnet med.
Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen mener, at tallene gennemhuller en myte om, at forholdsvis få danskere arbejder. Derimod finder han placeringen for arbejdstid nærmest håbløs.
"Det virker som en mere fremkommelig vej at sætte arbejdstiden op," siger han.
Øget arbejdstid har Socialdemokraterne og SF foreslået.
I den liberale tænketank Cepos påpeger cheføkonom Mads Lundby Hansen, at den beskæftigede andel af befolkningen i Danmark er faldet til lige under 50 procent i 2010 - 49,95 procent.
Det høje offentlige udgiftsniveau betyder, at en større andel af danskerne må arbejde, mener han.
"Verdens højeste udgiftsniveau pisker politikerne til at sende folk ud på arbejdsmarkedet, så de kan arbejde og betale skatter," siger han.