Plan fra SF-S, men hvilken vækst ønskes?

Man må da håbe, at /ritzau/ har misforstået noget

Ikke angivet Ikke angivet,

19/01/2011

Man må da håbe, at /ritzau/ har misforstået noget. For den gengivelse af S-SF's vækstplan, man kan læse her til morgen, er da nærmest en joke (det er altså ikke 1. maj, endnu). Man vil: 

- skabe 10.000 job ved en ny indkøbspolitik i det offentlige.

Hvad er det for job? Offentligt skabte og betalte jobs? Skal vi tilbage til COMECON femårs-planer? Skulle denne øvelse lykkes, kan det næppe gøre det billigere at drive den offentlige sektor ... man skulle tro, at vejen frem hedder færre offentlige indkøb.

- 15.000 job skal oprettes i velfærd- og sundhedsteknologi.

Igen - hvordan skal det ske? Ved offentlige ansættelse? Eller ved statsstyring af de private virksomheder? Utroligt - kan man lige sådan trylle 15.000 jobs frem, godt gået!

- 50.000 job på ti år ved at skærpe krav til energiforbrug i boliger og virksomheder

Det lyder optimistisk, hvis ikke det skal være nogle meget kostbare jobs. Vores virksomheder lever jo trods alt i konkurrence med resten af Europa, der har markant lavere udgifter til lønninger. Uanset hvor fornuftigt det end kan være at omstille samfundet til lavenergiforbrug, så skal overgangen ske gradvist, intelligent og i tæt korrelation med resten af Europa - ellers optræder vi igen bare som velmenende miljødrømmere og -tåber.

Jeg savner en smule ydmyghed og realisme fra oppositionen. Så dårligt VK-regeringen har håndteret økonomien - og især det offentlige forbrug, det sidste tiår, så burde det være muligt at komme med bedre bud.

Kilde: