Pas på børnene - de er nye i SF-partitoppen

LEDER: Det er ikke just fordi, ungdommen flokkes om SF, som i dag kun bakkes op af 6,6 procent af de 18-24-årige og 8,3 procent af de 25-34-årige

Ole Birk Olesen,

10. september 2012

LEDER: Det er ikke just fordi, ungdommen flokkes om SF, som i dag kun bakkes op af 6,6 procent af de 18-24-årige og 8,3 procent af de 25-34-årige. Men indenfor SF har ungdommen i dén grad taget magten i form af kvartetten Thor Möger, Astrid Krag, Jesper Petersen og Mattias Tesfaye. En 27-årig, en 29-årig og to på 31 år.

En af dem, Astrid Krag, står nu til at blive partiets nye formand efter Villy Søvndal, der selv måtte sidde i byrådet i Kolding i 12 år og derefter i Folketinget i 11 år, før han i en alder af 53 år havde høstet nok erfaring og dannet de nødvendige alliancer til at kunne snuppe formandsposten efter Holger K. Nielsen.

Hvad er der mon sket i SF? Har resten af partiet taget sig en ordentlig morfar, mens de unge har sat sig på partiet? Eller er de fire bare gjort af et helt særligt stof?

Uanset hvad, så kan man ikke få den samme livserfaring på 30 år, som man kan på f.eks. 50 år. Se blot til Mette Frederiksen, som indtil hun selv fik børn i skolealderen, smældede på andre forældre, der satte deres børn i privatskole, hvorefter hun selv gjorde netop det, da hendes ældste skulle begynde:

"Jeg havde ikke skolesøgende børn på det tidspunkt. Jeg er blevet klogere og ser mere nuanceret på det her," sagde hun. Og det tror vi gerne på. Spørgsmålet er dog så, om vælgerne burde have ventet med at stemme på Mette Frederiksen, indtil hun havde opnået sin klogskab?

Tænk hvilke ulykker den nye SF-ledelse kan nå at udrette, inden dens fire medlemmer bliver klogere. Det er trods alt et regeringsbærende parti, de nu sidder for bordenden i.