Ny måling: Liberal Alliance under spærregrænsen

En ny måling fra analyseinstituttet Kantar Gallup sender Liberal Alliance under spærregrænsen

Claes Kirkeby Theilgaard,

10/11/2019

En ny måling fra analyseinstituttet Kantar Gallup sender Liberal Alliance under spærregrænsen. Samtidig viser den nye måling markant fremgang til Nye Borgerlige. Målingen er foretaget for Berlingske.

Ifølge Gallup-målingen ligger Liberal Alliance på 1,8% af stemmerne, og det er dermed under spærregrænsen på 2%. Skulle der komme valg i morgen, er det altså usikkert, om Liberal Alliance med Alex Vanopslagh i spidsen ville beholde sine pladser i Folketinget.

Undersøgelsen er baseret på svar fra over 1.500 mennesker, der har besvaret spørgsmålet: »Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen?« mellem 1. og 8. november, og undersøgelsen er altså lavet efter Simon Emil Ammitzbøll-Billes afgang.

Det er første gang, at en Gallup-måling sender Liberal Alliance under spærregrænsen, men målingen er et ekko af en anden måling fra analyseinstituttet Voxmeter tilbage fra september, hvor Liberal Alliance også lå til 1,8% af stemmerne. 

I Voxmeter-målingen var den statistiske usikkerhed på 0,8%. I den nye måling fra Gallup ligger usikkerheden dog på plus/minus 2%, og derfor viser målingen snarere tendenser blandt vælgerne end præcise resultater.

Udover et Liberal Alliance, der er for nedadgående, viser målingen også et Nye Borgerlige i fremgang. Ifølge målingen står Nye Borgerlige med 3,7% af stemmerne til en markant fremgang, der ved et valg ville sikre partiet fremgang fra 4 til 7 mandater i Folketinget.

Kilde: