Ny blogger på 180Grader: Facebooks udelukkelse af Tommy Robinson er et demokratisk problem

Claus Bøgh Svenningsen er ny blogger på 180Grader

Claes Theilgaard,

28/09/2019

Claus Bøgh Svenningsen er ny blogger på 180Grader. Han er organisationskonsulent for Nye Borgerlige og forhenværende folketingskandidat for samme parti. Han har valgt at engagere sig i Nye Borgerlige, fordi han er bekymret over udviklingen i Danmark. På sin blog vil Claus gå til forsvar for friheden og fædrelandet.

I sit første indlæg på 180Grader skriver han om Facebooks censur mod Tommy Robinson og de, der vover at omtale ham på platformen:

Det er et demokratisk problem og en trussel mod ytringsfriheden, når Facebook hermetisk udelukker den britiske journalist og debattør Tommy R……. fra deres platform. Ikke nok med, at han er blevet udelukket, så fjernes konsekvent alle opslag, som blot nævner hans navn, og ofte bliver brugerne efterfølgende blokeret.  

Det er ikke rimeligt, at han udelukkes og fratages mulighed for at komme til orde og ytre sine holdninger. Det havde været noget andet, hvis Facebook kunne påvise, at han opfordrede til vold eller det, der er endnu værre.  For Facebook er det fuldstændig ligegyldigt i hvilken kontekst, hans navn bliver nævnt. Navnet alene gør, at det strider mod Facebooks fællesskabsregler, som de siger skal holde deres platform sikker og imødekommende.  


Det bliver vi som samfund bliver nødt til at forholde os til og debattere. Fortidens totalitarisme spøger.