#FreeTommy: Vi lever i et politisk korrekt meningsdiktatur

For frihed og fædreland v/ Claus Bøgh Svenningsen

Sept 28, 2019

1

#FreeTommy: Vi lever i et politisk korrekt meningsdiktatur

Det er et demokratisk problem og en trussel mod ytringsfriheden, når Facebook hermetisk udelukker den britiske journalist og debattør Tommy R……. fra deres platform. Ikke nok med, at han er blevet udelukket, så fjernes konsekvent alle opslag, som blot nævner hans navn, og ofte bliver brugerne efterfølgende blokeret.  

Det er ikke rimeligt, at han udelukkes og fratages mulighed for at komme til orde og ytre sine holdninger. Det havde været noget andet, hvis Facebook kunne påvise, at han opfordrede til vold eller det, der er endnu værre.  For Facebook er det fuldstændig ligegyldigt i hvilken kontekst, hans navn bliver nævnt. Navnet alene gør, at det strider mod Facebooks fællesskabsregler, som de siger skal holde deres platform sikker og imødekommende.  

Når Peter Andreas Münster, Nordisk kommunikationschef for Facebook i DR’s Deadline, kalder ham ’hadprædikant’ og siger, at han opfordrer til vold, er det ikke sandt og man kan/vil ikke fremvise bevis for sin påstand. Hvis man rent faktisk ser og lytter til, hvad Tommy siger i sine videoer, så er der ingen steder, hvor han opfordrer til vold. Selvom både den britiske presse og nu også Facebook antyder og siger det modsatte. Facebook og Peter Andreas Münster, stopper ikke ved, at stemple ham som hadprædikant, i interviewet i Deadline tillader han sig også, at sammenligne ham med massemorderen Ratko Mladic, ”Slagteren fra Srebrenica”, som stod for at myrde 8000 mennesker i den bosniske borgerkrig. Det er både pinligt, useriøst og respektløst.

Den unævnelige Tommy R…….’s  forbrydelse består i alt sin enkelhed i at have gjort sin journalistiske pligt ved at rapportere foran retsbygninger i forbindelse med de uhyggelige grooming-sager i Storbritannien i blandt andet Rotherham, Rochdale, Oxford og Newcastle, hvor voksne mænd med pakistansk baggrund har drevet en sexring, hvor unge kvinder og piger ned til 11 år er blevet systematisk voldtaget. Næsten alle ofre er hvide piger, næsten alle gerningsmænd muslimer.

Man kan ikke tolke hans fængsling og dom som andet end politisk og et udtryk for, at myndigheder og medier ikke bryder sig om ham. Jeg finder det er grotesk og forkasteligt, at vi i 2019 skal leve i et meningsdiktatur, hvor man ikke kan kritisere islam og masseindvandring fra den tredjeverden uden, at blive fængslet og udelukket for den offentlige debat. At private virksomheder selv må bestemme deres egne regler er et forståeligt argument. Men når vi har monopollignende tilstande, hvor Facebook har en så samfundsmæssig magtfuld position og betydning, så bliver det et grundlæggende spørgsmål om borgernes rettigheder.  

Det bliver vi som samfund bliver nødt til at forholde os til og debattere. Fortidens totalitarisme spøger.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere