Når nationalisme er liberalisme

Nationalismen sættes ofte op som en modsætning til liberatismen

Jesper Ørsted,

27/11/2012

Nationalismen sættes ofte op som en modsætning til liberatismen. Men er det virkeligt tilfældet. Jeg kan nævne en række tilfælde, hvor nationalister og liberalisters interesser er sammenfaldende.

Tag f.eks. ulandsbistanden: 16 mia kr der pumpes ud af landet hvert år. Det er penge du og jeg betaler over skattebilletten. Penge der kunne være gået til så mange andre ting, eller bare kunne være blevet i borgernes egne lommer. Pr 14. maj i år var der 2.152.000 beskæftiget i Danmark. De skal hver især betale 7.434,94 kr om året via skattebilletten til ulandsbistanden. Det er rigtigt mange penge.

Så er der de fremmede. Dem som på politisk korrekt dansk kaldes for "nydanskere" eller "tosprogede". De er rigtigt dyre og besværlige for Danmark. Især dem der kommer fra Mellemøsten og Afrika. Asiaterne fra f.eks. Vietnam, Kina og Sri Lanka tilpasser sig derimod fint. Det gør de førnævnte mellemøstlige og afrikanske folk ikke. De skaber ghettoproblemer, kriminalitet og udgifter til kontanthjælp og andre sociale, resocialiserende eller uddannelsesmæssige foranstaltninger. Det er nu 60% af de indsatte i de københavnske fængsler der er fremmede. På landsplan omkring 25%. Noget som de politisk korrekte pladderhumanister altid affejer med socioøkonomiske forhold. I 2006, da Hizbollah og Israel var i krig i Libanon var der 5.000 "danskere" der måtte evakueres. Jeg havde ikke hørt at Libanon var gået hen og blevet i dansk charterrejsemål. Det var det naturligvis heller ikke...for andre en libanesere og palæstinensere. Man kan spørge sig selv hvor stort beskyttelsesbehovet er, hvis man kan tage på ferie i hjemlandet. Og her kommer vi til et af de helt store selvpåførte problemer i Danmark: Der er ingen planer for at sende de fremmede hjem igen, der bliver ikke gjort nogen indsats i den retning overhovedet.

Hvordan kan man overhovedet have et asylsystem, hvis man ikke har et repatrieringssystem. De pgl der søger asyl og familiesammenføring med herboende asylsøgere skal sikres hjemrejse igen, når forholdene er til det. Om ikke andet så til en nærområdelejr, hvor de pgl kan bo sammen med mennesker af egen kulturkreds og hvor der ikke er så langt til deres hjemland.

Og hvad med grænsekontrollen? Den er der brug for for at sikre, at uønskede personer ikke rejser ind i landet og tyvekoster mv ikke bringes ud af landet. Schengen har reelt spillet fallit på det område: Danmark er blevet en magnet for asylsøgere, tyvebander og andre uønskede elementer, fordi der ingen grænsekontrol er. Mange burde være stoppet ved Schengens ydergrænse. Men enhver der har fulgt med ved, at det sker ikke. Den grænse er hullet som en si i Sydeuropa. Især i Grækenland. Der kommer tyvebander fra lande som Rumænien og Lithaun. Spørgsmålet er, hvor god en idé det var at lukke dem ind i Schengen, så længe deres kriminalitet og korruption ikke er under kontrol. Her igen er det danske borgere og ikke mindst skatteydere der må lide under det. Hvis man som liberalist mener det alvorligt med mindre stat og lavere skatter, så må man gøre noget aktivt for det. F.eks. ved at sikre, at det landets borgere der kommer til at nyde landets brød. Og ikke udenlandske parasitter og utøj.

Jeg tror ikke på væsentligt mindre stat og lavere skatter før nationalister og liberalister finder hinanden i en fælles forståelse af, hvad der er godt for Danmark også er godt for pengepungen.

Kilde: