Mod er noget, man selv udviser - ikke noget man kræver af andre

LEDER: Landets aviser tør ikke længere vise Kurt Westergaards Muhammed-tegning, selvom den er helt central for dækningen af det overfald, som tegn...

Ole Birk Olesen,

19/01/2010

LEDER: Landets aviser tør ikke længere vise Kurt Westergaards Muhammed-tegning, selvom den er helt central for dækningen af det overfald, som tegneren for nylig var udsat for i sit eget hjem. Og auktionshuset Lauritz.com tør ikke bortauktionere en akvarel fra Kurt Westergaards hånd, fordi ledelsen er bange for, at det vil udgøre en risiko for husets medarbejdere.

Det sidste har landets ledende politikere en klar holdning til, nemlig at auktionshuset burde tage imod Westergaards akvarel. Det første har politikerne ikke så mange holdninger til. Statsminister Lars Løkke Rasmussen, som føler sig i stand til at kritisere Lauritz.com for mangel på mod, siger om aviserne blot: "Det er fuldstændig deres afgørelse."

Hvornår har Lars Løkke Rasmussen egentlig selv optrådt sammen med Kurt Westergaard? Eller blot en af hans tegninger? Har Venstre haft besøg af Westergaard på partiets landsmøde, ligesom Dansk Folkeparti har det? Nej. Har Venstre uddelt partiets frihedspris til Kurt Westergaard? Nej, heller ikke. Har Venstre optrykt Kurt Westergaards Muhammed-tegning i partiets medlemsblad? Rigtigt gættet - nej. Hvad har Lars Løkke Rasmussen, der er Venstres formand og tidligere næstformand, så at have sin kritik i? Hvorfor synes Lars Løkke Rasmussen, at han kan ophøje sig til dommer over andres mod eller mangel på samme, når han ikke selv har udvist nogen som helst forbilledlig adfærd i den retning?

Her på stedet forstår vi ikke Lauritz.com´s beslutning om ikke at ville bortauktionere Kurt Westergaards maleri. Det forekommer også os at være mere end en tand for tøset. Men hvis vi som Løkke havde adgang til landets mest magtfulde talerstol, ville vi ikke bruge den til helt uopfordret at gå i samtlige af landets medier med en kritik af Lauritz.com´s beslutning.

Mod er først og fremmest noget, man selv udviser. Ikke noget man - helt omkostningsfrit for sig selv - kræver af andre.

Kilde: