London er fortid for de vellønnede - Schweiz, Monaco, Luxembourg og Dubai kalder

Vellønnede danskeres forkærlighed for at bosætte sig i London p

Slettet Bruger,

15/04/2008

Vellønnede danskeres forkærlighed for at bosætte sig i London p.g.a. Storbritaniens lempelige beskatning af udlændinge kan meget vel blegne nu, for landets Labour-regeringen har vedtaget en ny skattelov, som særligt rammer udlændinge, skriver business.dk.

Fremover skal udlændingene oplyse deres udenlandske indtægter til de britiske myndigheder, og de skal betale skat af pengene, også selv om de måske beskattes af indtægten i et andet land. I stedet for at betale skat af indkomsten kan de betale et fast årligt beløb på 30.000 pund, eller tæt ved 300.000 kroner.

Betales det faste beløb på 30.000 pund om året ikke, vil de blive beskattet af deres udenlandske indtægter på samme måde, som briterne selv bliver beskattet, det vil sige med op til 40 procent.

Advokat og formand for det dansk-engelske handelskammer Per Troen vurderer, at de nye regler vil få velhavende udlændinge til at forlade London og søge andre steder i Europa at bosætte sig.

"Den første gruppe er de meget velhavende, der har så mange penge og så store formuer, at vi ikke engang drømmer om det. De ser de nye skatteregler som et brud på den tillid, der ellers er bygget op gennem mange år, og som har sikret dem en lav skat. Mister det globale samfund troen på, at de kan regne med England som et skattely, bliver de væk. De vil så i stedet flytte til Schweiz, Monaco, Luxembourg eller Dubai," siger Per Troen ifølge business.dk.

Skatterådgiver hos Ernst og Young Per Lundbæk Christensen mener dog ikke, at de nye regler vil betyde noget for velhavere med store tocifrede millionformuer.

"Men for folk med mere normale indkomster og formuer fra udlandet kan de nye regler godt være ubehagelige. Så visse danskere og andre udlændinge vil givet søge væk fra England. Det er noget vi allerede hører om. De kommer ikke hjem til Danmark, men flytte andre steder hen. Det kunne eksempelvis være til Schweiz eller andre steder hvor skatten er lav," siger Per Lundbæk Christensen.

[email protected]

Kilde: