Konservative fanget i dødsspiral

De seneste meningsmålinger cementerer de Konservatives nedtur, og spørgsmålet er om det reelt er en dødskamp der udspiller sig? Lene Espersen form...

Christian Melgaard,

03. december 2012

De seneste meningsmålinger cementerer de Konservatives nedtur, og spørgsmålet er om det reelt er en dødskamp der udspiller sig?

Lene Espersen formåede at halvere partiet fra 10 pct. til 5 pct., og Lars Barfoed er ved at gentage successen ved at halvere endnu engang fra de 5 pct. til 2,5 pct. - og der er ikke umiddelbart udsigt til at partiet har sager eller personer, som kan vende trenden.

Hvis partiet skal ud af dødvandet, kræver det nogle få hårde og markante mærkesager, som indsatsen kan koncentreres om. Her burde de tage ved lære af Liberal Alliance. I stedet fortsætter Lars Barfoed med at føre sig frem som om de Konservative fortsat er et must i en ny borgerlig regering - og "markedsføringen" består i at påpege, at en række initiativer fra andre partier reelt er Konservative mærkesager.

Internt i partiet forventer man, at Lars Barfoed træder tilbage, hvis han ikke kan levere en fremgang i forhold til valgresultatet på 4,9 pct. Men spørgsmålet er om der er tid til at vente på den dokumentation. HVis først de glider ud af folketinget er der stor risiko for at partiet ender som Retsforbundet og Kristendemokraterne.