Københavnske politikere er vilde med kunstner-hærværk

Både teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam og kulturborgmester Pia Allerslev er positivt indstillet overfor kunstnerisk graffiti

Slettet Bruger,

13/10/2009

Både teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam og kulturborgmester Pia Allerslev er positivt indstillet overfor kunstnerisk graffiti.

Der er forskel på ligegyldigt graffiti og graffiti, der har et mere kunstnerisk indhold. Det mener både Københavns teknik- og miljøborgmester og kulturborgmesteren ifølge Politiken.

"For mig er der enorm forskel på at lave fuldstændig idiotiske tags på den væg, en andelsforening lige har fået malet og så lave et reelt kunstnerisk statement. Jeg mener, at man skal skelne. Jeg synes, at gadekunsten er interessant og kan være den ekstra ting, der skaber ny opmærksomhed om et sted eller en ting i byen," siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam til Politiken.

Lovgivningsmæssigt er der dog ikke forskel på de forskellige typer af graffiti. Det mener Klaus Bondam heller ikke, at der bør være, men de mere gennemtænkte graffitiværker behøver ikke at blive fjernet med det samme.

"Den enkelte medarbejder kan foretage et skøn og sige: o.k., der er ingen skade sket ved, at det får lov at stå i nogle dage. Det fjerner vi ikke lige med det samme," siger han.

Venstres kulturborgmester Pia Allerslev deler Klaus Bondams positive indstilling til de kunstneriske graffitværker.

"Der er mange af de her små, sjove, hyggelige ting, der beriger mit liv. De mere uskyldige ting, der kan bringe smil frem, og som ikke ødelægger byens rum, er o.k.," siger hun.

Rasmus Jarlov, konservativ kandidat til Borgerrepræsentationen, er overrasket over de to politikeres udmeldinger.

"Det er vigtigt, at vi ikke legitimerer overmaling af andre menneskers ejendom. Der skal ikke skelnes mellem, om graffiti er pæn eller ej. Det er ulovligt hærværk og skal fjernes. Graffitimalerne vil gerne have, at folk ser deres værker. Netop derfor er det vigtigt, at det bliver fjernet straks. Så bliver det mindre sjovt at lave graffitien," siger han i en pressemeddelelse.

Gadehærværk er steget eksplosivt i København i de seneste 5 år. I 2004 optalte man 5.586 eksempler af graffiti, ulovlig ophængning af klistermærker, plakater og lignende, mens der i 2009 blev optalt hele 14.017 eksempler.

[email protected]

Kilde: