De konservative står til 2,7% i en måling med +/- 2,9%, hvilket teoretisk betyder, at de kunne ligge på -0,2% og i praksis at spærregrænsen truer.
Problemet for de konservative ligger i, at de stadigvæk tror at de kan være alt for alle. Den yngre Dyremose afslørede ufrivilligt en del af problemet under sidste valgkamp, når hun sagde at de konservative som eneste parti i Danmark havde 'værdier' - som om det er fedt at være den parodi på de konservative, der præsenteres i Matador.
Efter valgnederlaget var det naturligvis en del selvransagelse over at være blevet folketingets mindste parti, men det mest bemærkelsesværdige var, hvor forskellige opfattelserne var af grunden, Rune Kristensen mente at man skulle have stået mere for lavere skat og frihed, Rasmus Jarlov talte om at man havde forsømt det nationale og har lige siden stiret stift på flagstænger, Per Stig Møller mente at man skulle rykke tættere på socialdemokrater, fordi 'markedet havde fejlet' og Lars Barfoed lod forstå, at man da bare havde været uheldig denne omgang, men at der ikke var noget grundlagt galt med politikken (hvad så end den var).
Det er en skam, ikke kun på grund af det stemmesplid, der muligvis truer ved næste valg, men mest af alt, fordi der faktisk er en række dygtige og engagerede mennesker, kandidater og borgmestre i det konservative folkeparti, som kunne gøre god nytte for den borgerlige sag i et mere velorganiseret og sammentømret parti.