jp.dk - Kommune går til modangreb på TV 2 - Indland

Sandheden er derude - et sted måske

Henrik Sørensen,

05/07/2010

Sandheden er derude - et sted måske. I dag går Københavns Kommune "til angreb" på TV2 efter deres indslag i går på hjemmeplejen i København. Jeg skal ikke kunne afgøre om en hjemmehjælper har følt sig forfulgt af en TV2 rapportagevogn eller om medarbejderne faktisk arbejdede på pizzariaet. Men Københavns Kommune har indtaget pindsvinepositionen. Her er intet galt. Når ledelsen ikke har interesse i at "afslører" dårlige forhold i en virksomhed, og medarbejderne kan opfører sig som agenter i bedste principal/agent teori så er der vel ikke noget at sige til at medarbejderne tager sig en ekstra pause når det er muligt. Det vil nok ikke kun ske i Københavns Kommune men på alle arbejdspladser offentlig som privat. Når arbejdsgiveren siger vi kontrollere ikke hvormeet du arbejder - om du bruger telefonen - surfer facebook i arbejdstiden - og når året er omme giver vi dig en lønforhøjelse. Ja så skal jeg sgu til stranden i dag.

Men der er en konkret ting i artikeln hvor København til deres forsvar siger noget virkelig usmart. Der er ældre der er visiteret til 36 minutter men kan få deres ydelse påp kun 4 minutter. Medarbejderen har opfyldt de krav der er stillet til vedkommende. Opgaven er ikke tid men en bestemt ydelse. Her er der kommunen, der skulle gå ind og se efter om deres tidsnormer holder. For hvis der er er 32 minutter at hente på en ældre så kunne der jo være 5 minutter der og 20 der.

Og pludselig så har man 100000 timer på et år.

Men ser frem til aftens indslag i TV2 nyhederne. de har jo lovet flere afsløringer i denne uge. Så det skal nok blive interessant at følge TV2 og Nanna Thomsen battle frem og tilbage i sommervarmen.