Hvorfor er SF så tavse i sagen omkring Uffe Elbæk?

Det har undret mig meget, at SF glimrer ved deres totale fravær i debatten omkring AFUK, Dansehallerne og Uffe Elbæk, indtil det slog mig - er SF'e...

Henrik Jensen,

05. december 2012

Det har undret mig meget, at SF glimrer ved deres totale fravær i debatten omkring AFUK, Dansehallerne og Uffe Elbæk, indtil det slog mig - er SF'erne bange for at rippe op i "fortiden"?

Der snakkes meget om nepotisme i sagen omkring Uffe Elbæk.

Nepotisme (af latin nepos, nevø) betyder dét at begunstige folk fra ens familie eller nærmeste omgangskreds, f.eks. ved udnævnelse til tillidsposter eller ved indgåelse af kontrakter.

Er SF'erne bange for at gå ind i sagen, da de selv kan blive de store tabere, ved at påpege netop nepotisme.

Har SF, mens Villy Søvndal var formand ikke selv bedrevet nepotisme i svær grad. Her tænker jeg på Thor Möger Pedersen. Manden/drengen der fik 684 personlige stemmer - ikke nok til at komme i folketinget. Men Thor Möger Pedersen var gennem valgkampen Villy's ven og allierede - Villy's tænketank.

Villy sikrede Thor Möger Pedersen en ministerpost, på trods af at Thor ikke kom i Folketinget. Ministerløn, ministerbil, ministerpension. Alt sammen noget der koster skatteborgerne langt flere penge end de ca. 180.000 kr. Uffe Elbæk fyrede af på middagsselskaber på AFUK. En fin belønning af en ven, der hele vejen igennem stod bag Villy.

Er det af ren nød, at Margrethe Vestager og Helle Thorning Schmidt bakker op om Uffe Elbæk. Bliver han smidt på porten for at have bedrevet nepotisme, så risikerer de damer også at der rippes op i Thor Möger Pedersens ministerpost som en form for nepotisme.

Det med vennetjenester er ikke nyt for den godt ét år gamle regering. Den tidligere regering, og regeringer før dem tog dog også ministre ind, som ikke var folkevalgt. Det senest kendte eksempel, jeg kan komme på er Lykke Friis - hun blev dog efterfølgende valgt ind. Mon Thor Möger bliver valgt ind ved næste valg - jeg tillader mig at tvivle.