Hvad Samuelsen faktisk siger og mener

Nogle 180Grader-brugere har brugt et par dage på at fejludlægge Anders Samuelsens syn på multikulturalisme

Ole Birk Olesen,

06/02/2014

Nogle 180Grader-brugere har brugt et par dage på at fejludlægge Anders Samuelsens syn på multikulturalisme.

Samuelsen har på Facebook delt en Coca Cola-reklame, som handler om det amerikanske samfund, hvor pointen i reklamen er, at skønt USA består af forskellige mennesker med rod i forskellige lande, så er de alle samlet om at være amerikanere.

Anders Samuelsen fortæller om sin egen oplevelse med en amerikansk taxachauffør, der havde et skilt i sin bilrude med teksten: "American first - then a sikh".

Dét er Samuelsens pointe. At han forventer af indvandrere i Danmark, at de skal solidarisere sig med Danmark, før de solidariserer sig med deres religionsfæller i andre lande. Ikke at han ønsker at gøre Danmark mere multikulturelt end i dag.

Anders Samuelsen har tidligere talt om dette på LA's landsmøde i marts 2013, hvor han sagde:

"For nogle år siden var jeg i USA, hvor jeg kørte med en taxachauffør med en stor turban på hovedet. Han havde et skilt i forruden, hvor der stod: ”American first – Then a Sikh”.

Det er jo sådan, det skal være i Danmark også: Uanset hvilken religion eller kultur, man har med i bagagen, så skal loyaliteten være der til det nye samfund og de nye landsmænd, som man lever sammen med, og som ens børn går i skole med, og som ens børnebørn vil komme til at lege med.

Selvfølgelig må man gerne tage sin religion med sig, sin smag med sig, sit temperament med sig.

Men det vigtigste - det afgørende - er den dybe følelse af at have en fælles skæbne.

Om at være der for hinanden, hvis ulykken er ude - i det samfund, man er kommet til.

At man f.eks. ikke medvirker til at piske en stemning op imod sine landsmænd, hvis dele af verden står i brand på grund af tegninger i en dansk avis.

At voksne og ansvarlige mennesker i boligblokken finder sammen om at bremse blokkens unge, hvis de har fået den idé, at der skal sættes ild i gaderne andre steder i byen hver nat.

At man gør en indsats for at begrænse kriminalitet, også selvom den begås af ”ens egne” mod ”de andre”."

Kilde: