Hvad har Saxobank og Sølvbryllupsmusik med hinanden at gøre?

Kim Fournais, direktør i Saxo Bank havde en klumme i går, der hed: "Farvel Danmark"

Leif Dalgaard,

08/12/2010

Kim Fournais, direktør i Saxo Bank havde en klumme i går, der hed: "Farvel Danmark". Jeg tænkte ved mig selv: Hvad kan den mand, som jeg ikke kan?

På mindre end et par timer, havde han fået en karaktergivning med næsten 100 pile opad og alskens kommentarer. Imponerende hvad et stykke jakkesæt kan præstere for de unge liberalister med et menageri af gentagelser, som kun understreger, hvor mange følelser, der ligger i et budskab, hvis det bare bliver gentaget længe nok.

Det var en klumme om skattetryk og om et farvel: Singapore var bl.a. målet, hvad emigration angik.

Ak, ja, børnlille: Det har jeg allerede erfaringer med.

I 1990 dannede jeg oktetten "8 høje hatte" udfra det koncept, at vi bliver ældre og ældre her i dette land, hvad der uvilkårlig betød, at vi mere og mere fik brug for sølv- og guldbryllupsmusik. Det var en oktet for 8 waldhorn, en forrygende succes, der dannede afsæt for mine senere hen liberale anskuelser i økonomisk øjemed.

Det kunne Kim Fournais lære meget af, hvad klummen senere hen vil vise.

Ligesom han, (måske?) havde jeg et frygteligt hyr med skattevæsenet herhjemme. Selv foret i de høje hatte blandede det sig i. Allerværst var det med skattefradraget på de 25 kasser øl om ugen, (som var selve konceptets forudsætning), fik jeg lov til med tilbagevirkende kraft at betale tilbage, da væsenet mente, at oktettens medlemmer ligeså godt kunne drikke postevand.

Hvad mener I?

Postevand?

Det ruster man jo af.

Min revisor protesterede på mine vegne, ligemeget hjalp det. Jeg overvejede dybt alvorligt at flytte min virksomhed til Singapore, hvor jeg kunne spare op til 90% i skat med det hele. Det blev ikke til noget, for jeg erfarede, hvad det kom til at betyde i mit tilfælde.

1: Alene klimaet, meget fugtigt luft, ville betyde, at hornene konstant ville ligge under for svingninger.

2: Befolkningen bliver statistisk ikke så gamle som i Danmark. Det er især kvinderne, der dør hurtigere, da de mangler omsorg fra mændenes side, fordi de arbejder for meget. Begravelsesmusik er ikke kutyme i Singapore. Hvad skal 8 hornblæsere så gøre? Man kan jo ikke nøjes med at spille til kobberbryllup?

3: Det er forbudt at spille på offentlige steder. Straffen er høj. For en oktet af denne sammensætning kan det betyde et liv uden sikkerhedsnet.

Nej, så hellere blive hjemme.

Hvad har Sølvbryllupsmusik og Kim Fournais tilfælles?

Mere, end De tror.

Kilde: