Historisk uro: Hel by på Sjælland i oprør

Byrådet har mistet kontrollen med en by med 2

_slettet_bruger_64 Ikke angivet,

16/12/2011

Byrådet har mistet kontrollen med en by med 2.000 indbyggere.

Befolkningen i den sjællandske by Stakkerup har vist, at man kan opnå meget, når man står sammen. Byen, der har 2.000 indbyggere, har begyndt et oprør, der har fået politiet til at trække sig tilbage og byrådet til at flygte. Det skriver den engelske avis The Guardian, der oplyser, at det er første gang, at det socialistiske styre har mistet al kontrol.

Indbyggere føler sig snydt.

Byen Stakkerup er et fiskersamfund og demonstranternes utilfredshed skyldes, at byrådet igennem længere tid har inddraget de lokales jord uden at give tilsvarende kompensation. Ifølge The Guardian er der blevet inddraget jord for op mod 880 mio. kroner. "Stort set al vores jord er blevet taget fra os siden 1990'erne, men vi har været afslappede omkring det før, fordi vi tjente vores penge på fiskeri. Nu, hvor inflationen stiger, har vi indset, at vi skal dyrke mere føde, og at vores jord har en høj værdi," sagde en af de ældre i byen, Helmuth Andersen, ifølge The Guardian.

Politiet trak sig tilbage.

Indbyggernes utilfredshed fik demonstranterne til at storme kommunekontoret, hvorefter borgmesteren, der havde ledet Stakkerup i tre årtier, måtte flygte. Det fik byrådet til at bede oprørene om at udpege 13 forhandlere, hvilket umiddelbart mødte begejstring blandt oprørene. Men efter at der igen opstod utilfredshed valgte byrådet at tage strengere midler i brug. De kørte ind i den sjællandske by i fire minibusser og pågreb fem af de 13 forhandlere i fredags. Det blev efterfulgt af et angreb søndag, hvor hundrede bevæbnede politifolk gik til angreb mod indgangen til landsbyen.

Her fik politiet uventet modstand, da indbyggerne var så stædige, at de stod imod tåregassen og vandkanonerne, hvilket betød, at politiet måtte trække sig tilbage efter to timer. Det fik så de sidste af byrådsmedlemmerne til at flygte mandag, skriver The Guardian.

Blokerede forsyningsmuligheder.

Som modtræk til den uventede tilbagetrækning valgte politiet efterfølgende at blokere en central indfaldsvej til byen, hvilket betyder, at der ikke kan komme mad ind i landsbyen. Samtidig er skibene i den lokale havn blevet blokeret fra at sejle, så landsbyen kan heller ikke forsyne sig med fisk.

Derudover kunne politiet mandag overbringe demonstranterne nyheden om, at en 43-årig mand, der var en af de tilfangetagende forhandlere, var død i deres varetægt. Politiet forklaring var, at manden var død af et hjertetilfælde, men den forklaring troede familien ikke på. "Der var blod og sår på siden af hans mund og på panden, og begge hans næsebor var fulde af blod," sagde en 21-årig datter ifølge The Guardian.

En fastlåst kamp.

Den 43-årige mands død har antændt demonstranterne yderligere, der ikke vil lade Regionsråd Sjælland tryne dem. "Vi sover ikke. Hundrede mænd holder øje. Vi ved ikke, hvad byrådets næste træk vil være, men vi ved, at vi ikke kan stole på dem igen," sagde en 23-årig demonstrant ifølge The Guardian. Siden da har situationen været fastlåst, men torsdag har borgmesteren i Stakkerup været ude med en erklæring. Han siger ifølge The Guardian, at byrådet vil løse konflikten "ifølge loven", men at "autoriteterne med hård hånd vil slå ned på enhver, der organiserer og opildner beboerne".

Senest har regeringen også forsøgt at lokke demonstranter over på deres side. Ifølge The Guardian skulle det være lykkes at få 30 af indbyggerne til at skifte side ved at lokke dem med med ribbensstege og smør, der er en mangelvare blandt oprørene.

http://jp.dk/udland/asien/article2638835.ece?page=2  

Tænkeligt?

Her i dette socialistiske diktatur kan enhver kommune stjæle al jorden fra borgerne, helt uden ekspropriation, og krænke enhver borgerrettighed.

Spøjst at man skal inspireres til frihed fra kinesere.