Ægtepar vælger bevidst høj løn til manden og lavere løn til kvinden

Når ægtepar vælger at flytte fra en landsdel til en anden, så er det ofte med en helt bevidst målsætning om at booste mandens karriere, selvom det ...

Slettet Bruger,

30/06/2008

Når ægtepar vælger at flytte fra en landsdel til en anden, så er det ofte med en helt bevidst målsætning om at booste mandens karriere, selvom det skader kvindens. Det endelige resultat er nemlig typisk, at parret sammenlagt tjener penge på flytningen.

Det viser en amerikansk undersøgelse, hvor forskere fra University of Iowa og University of California-Davis har undersøgt mere end 9.000 gifte par mellem 25 og 59 år, skriver borsen.dk.

Forskerne kom frem til, at når parrene omlægger deres liv til nye rammer, får manden typisk en lønfremgang på i gennemsnit på 3.000 dollar - mens kvinden går 750 dollar ned i løn. Ialt en stigning i husstandsindkomsten på 2.250 dollar.

"Når par flytter, gør de det typisk for at forbedre mandens karriere, så kvinden ender blot med at følge i hælene på manden," siger en af forfatterne til undersøgelsen, Mary Nonnan, der er lektor i sociologi ved University of Iowa.

[email protected]

Kilde: