Godt vi har Politiet der kan passe på mordere og andre kriminelle ...

Kæmpe politijagt efter undvegen somalier på flugt

Ikke angivet Ikke angivet,

10/03/2010

Kæmpe politijagt efter undvegen somalier på flugt.

REPLIK

Findes der ikke fængsler til mordere, herunder sygeafsnit?

Så sent som i går stak en person i politiets varetægt også af fra retten i Odense, trods masseopbud af politifolk.

Privatisér lov og orden, så vi kan slippe for dette amatørteater.

Private og frivillige voldsgifter som fungerer allerede som alternative "domstole" og private sikkerhedsværn er udbredt i Danmark som i alle andre samfund.

Alle de dårligdomme der hersker i den offentlige sektor hersker også i politietaten. Den skal ikke fredes for privatisering.

At man lader mordere springe ud fra vinduet - det må ikke ske.

De offentlige fængsler fungerer heller ikke, de er arnesteder eller rede for vold og anden kriminalitet. Fængsler er det eneste sted i samfundet hvor staten er i 100% kontrol og hvad er resultatet: Total lovløshed!


Hvem ville nogensinde igen hyre et privat vagtværn der lader mordere slippe, og hvis det skete ville værnet gå bankerot. Men når politiet - voldsmonopolet lader mordere og andre slippe fri - så er der ingen konsekvenser bortset fra måske et dårligt image, men de får jo så typisk - som alle andre offentlige serviceområder - flere penge når de ikke magter deres job. Modsat i det private er pengestrømmen i det offentlige en funktion af hvor dårligt man er til jobbet. Det er horribelt - uanset hvilket offentligt serviceområde vi snakker om. Derfor skal alle områder som udgangspunkt privatiseres!

Tredeling af magten lyder godt - men det har vi ikke i Danmark. I Danmark sidder al magten i Folketinget - som udpeger regeringen - som igen udpeger dommere og politimestre - som kan kontrollere sig selv.

Der er mange muligheder for at gøre det anderledes og bedre - man kunne udlicitere politiopgaver i de 54 politikredse til private selskaber - som måtte samarbejde over politikredsgrænserne som alle andre i samfundet må samarbejde for at få tingene til at fungere bedst muligt. Så kan man løbende opsige kontrakter hvis et firma ikke lever op til forventningerne.

Retsvæsenet skal gøres 100% brugerfinansieret - er allerede delvist, og domstolene skal løsrives fra politikernes klør. Så kan vi for alvor få den kontrol af magten så tilmed Grundloven forudsætter.