Georg Metz nazificerer Asger Aamund i Information

Den saliggjorte åndsaristokrat Georg Metz trækker i denne klumme linjerne klart op

Jeppe Juhl,

11/09/2011

Den saliggjorte åndsaristokrat Georg Metz trækker i denne klumme linjerne klart op. Asger Aamund og en lille håndfuld andre erhvervsfolk er defacto nazister, i bedste fald kryptonazister.

Anderledes kan teksten ikke udlægges!

Åragen til dette diskvalificerende prædikat er, at de - med Asger Aamund i spidsen -  offentligt har haft den frækhed at sætte fokus på den åbenlyse kendsgerning, at vores parlamentariske system er stillet over for en alvorlig udfordring, når et flertal af befolkningen er afhængige af penge fra staten.

En række erhvervsfolk og en enkelt universitetslektor har på det senere i den store krises tegn slået til lyd for forandringer der ikke blot kræver justeringer af Grundloven, men snarere dens afskaffelse. Hvad der forekommer mere bemærkelsesværdigt er at omkring ni procent af den danske vælgerbefolkning ifølge en vist nok troværdig undersøgelse ikke er fremmed for tanken om et alternativ til det handlingshæmmede kuglerammedemokrati, der kun kan tælle til 90.

Kort sagt: Den stærke mand søges. Den stærke mand i skysovs der skærer igennem al fnidder og fnadder og tænker stort og ikke ryster på hånden og tager udfordringen op og skiller skæg fra snot og ikke laver omelet uden at knække æggene. Den visionære stærke mand til frelse for nationen er på trapperne. Igen.

Asger Aamund, den meddelsomme erhvervsmand, har blandt andre opladt røsten:

»Jeg vil ikke ofre dette lands folkelige velstand til fordel for et demokrati, der ikke fungerer,« siger han og tilføjer at når halvdelen af befolkningen står uden for arbejdsmarkedet, og arbejdspladserne flygter ud af landet, mens samfundet ældes og bliver fattigere … »med politikere der nægter at være statsmænd og reformatorer og kun tænker på at rage magten til sig« … ja, så … »bør demokratiet tages op til debat«.

Det sidste lyder tilforladeligt, skønt løftet om debat i nogen grad dementeres af udsagnet ikke at ville ofre dette lands folkelige velstand til fordel for et demokrati, der ikke fungerer. Så er konklusionen jo klar, og der er ikke meget at diskutere, eftersom diskussion er selve demokratiet, og det skal jo ofres for den folkelige velstands skyld, det siger Aamund selv.

PS!

Klummen er en af de mest anbefalede, jeg nogen sinde har set på Informations debatside.