Gældskrisen får telefonerne til at gløde

Medierne hjælper politikerne med at skabe en hysterisk stemning, så befolkningerne vil acceptere mindre frihed for at verdens ledere kan "redde" vo...

_slettet_bruger_5280 Ikke angivet,

07/08/2011

Medierne hjælper politikerne med at skabe en hysterisk stemning, så befolkningerne vil acceptere mindre frihed for at verdens ledere kan "redde" vores velfærd. LOL

Politiske ledere og centralbankchefer verden over vil i løbet af søndagen deltage i videokonferencer for at drøfte, hvad de skal stille op med gældskrisen i Europa og USA.

De frygter, at børsmarkederne vil gå i sort, når de åbner mandag morgen og for første gang kan reagere på, at kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's natten til lørdag nedgraderede USA's kreditværdighed.

Men det er langtfra det eneste, som investorer skal forholde sig til.

I den forløbne uge blev der filet 2500 milliarder dollar af det globale aktiemarked. Investorerne er opsat på at blive forsikret om, at de mest forgældede vestlige regeringer har både evnen og viljen til at reducere gælden.

Der var i løbet af lørdagen flere telefoniske møder.

Sydkorea oplyste, at embedsmænd fra de såkaldte G20-lande - de 20 vigtigste økonomier i verden - lørdag diskuterede gældskrisen i USA og Europa.

Der er planlagt et møde søndag mellem finansministrene fra G7-landene, der repræsenterer de store vestlige lande.

Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, der er formand for G20 og G7, kontaktede i løbet af lørdagen den britiske premierminister, David Cameron.

- Begge var enige om, hvor vigtigt det er at arbejde sammen, at overvåge situationen tæt og holde kontakt over de næste dage, siger en talsmand for Cameron.

Den Europæiske Centralbank (ECB) holder et ekstraordinært møde søndag eftermiddag. Her vil finansmarkederne lede efter tegn på, at centralbanken vil begynde at opkøbe italienske og spanske statsobligationer.

Ifølge en kilde i ECB ønsker formanden Jean-Claude Trichet, at bankens bestyrelse søndag skal beslutte, om banken skal opkøbe italienske statsobligationer.

Navnlig Italien har de seneste uger vist sig at være det store smertensbarn i euro-samarbejdet.

/ritzau/Reuters