Er valgkampen gået i gang og gør det noget?

af Lars Helleskov Engelbrektsen Med TV duellen mellem Helle Thoning-Schmidt og Pia Kjærsgaard i sidste uge på Sørup Herregård ved Ringsted blev val...

Podia Ikke angivet,

30/11/2010

af Lars Helleskov Engelbrektsen

Med TV duellen mellem Helle Thoning-Schmidt og Pia Kjærsgaard i sidste uge på Sørup Herregård ved Ringsted blev valgkampen skudt i gang. Ikke officielt, men alligevel, da dueller på offentlige steder mellem to modparter ikke er normalen. Det hører valgkampens hektik og slutfase til.

Der er ikke noget forkert i, at der er valgkamp hele tiden. Eller rettere at det føles sådan. Ofte hører man politikere sige, at nu er der vist allerede gået valgkamp i den. Det menes altid som noget forstyrrende i forhold til folketingets lovproduktion og lovmølle. Og som forstyrrende snak i det daglige lovgivningsarbejde. Dem der beklager sig over den evige valgkamp, som fænomenet kan kaldes, må være de politikere, der ser politik som en ren instrumentel og teknisk og ufolkelig lovgivnings- og implementeringsproces, som intet forstyrrende må komme i vejen for. Heller ikke høringsprocedurer over 4 hverdage!