Ekspert: Tvivl om Hedegaards inhabilitet

Klimaminister Connie Hedegaard har meldt sig inhabil i sagen om chefforhandler Thomas Becker, men Claus Haagen Jensen, professor i offentlig forval...

Slettet Bruger,

14/10/2009

Klimaminister Connie Hedegaard har meldt sig inhabil i sagen om chefforhandler Thomas Becker, men Claus Haagen Jensen, professor i offentlig forvaltning, mener ikke, at hendes begrundelse er tilstrækkelig.

Klimaminister Connie Hedegaards søn er gode venner med chefforhandler Thomas Beckers søn, men det er ikke nok til at gøre hende inhabil i sagen chefforhandlerens bilagsrod, vurderer Claus Haagen Jensen, professor på Aalborg Universitet og ekspert i offentlig forvaltning, ifølge dr.dk.

"Jeg kan ikke se, at det er interesser, der begrunder inhabilitet. Det at man kender nogen, at ens børn går i klasse sammen, og at man bor tæt på hinanden, er ikke tilstrækkeligt," siger han til dr.dk.

Claus Haagen Jensen har også svært ved at forstå hvad inhabiliteten kommer til at betyde i praksis.

"Jeg ved dårligt, hvor meget der kan være tilbage at være inhabil omkring. Der er ikke længere spørgsmålet om, hvorvidt Thomas Becker skal afskediges, for det han har selv sørget for. Og hvad er der så yderligere tilbage?" spørger han ifølge dr.dk, men indrømmer samtidig, at det er måske fornuftigt nok at erklære sig inhabil for en sikkerheds skyld.

[email protected]

Kilde: