DR vil have lukket ny antilicens-gruppe på Facebook - anmodning er afsendt

Lars Kragh Andersens Facebook-gruppe om hans kamp mod at betale licens til Danmarks Radio blev lukket, da den havde knap 18

Ole Birk Olesen,

26/01/2010

Lars Kragh Andersens Facebook-gruppe om hans kamp mod at betale licens til Danmarks Radio blev lukket, da den havde knap 18.000 medlemmer. Det samme vil formentlig også snart ske med hans nye gruppe, for DR har lige som sidste gang nu sendt en anmodning til Facebook om at gentage øvelsen.

Det fortæller pressekoordinator hos DR Jonas Vadstrup Thomsen til 180Grader.dk:

"Jeg har lige talt med vores juridisk-politiske sekretariat, og der kunne man bekræfte, at man, som jeg antog, har sendt en anmodning til Facebook om at lukke for den nye gruppe. Begrundelsen er den samme som sidst, nemlig at gruppen opfordrer til ulovligheder," siger han.

Lars Kragh Andersens Facebook-gruppe, som bar titlen "Støt Lars' kamp mod DR Licens", blev lukket den 20. januar efter en tilsvarende anmodning fra DR-advokat Peter Skov.

"Fordi Lars Andersen på sin Facebook-side både opfordrede til, at man skulle unddrage sig licens, og til at man skulle iværksætte handlinger, som kunne skade DR. Han opfordrede til, at man skulle sætte en masse medarbejdere i DR i sving med arbejde uden nogen grund, og det er ulovligt og ansvarspådragende," forklarede Peter Skov i fredags til 180Grader.dk.

Den nye gruppe på Facebook har allerede nu nået næsten 16.000 medlemmer.

Kilde: