Det var så det skatteoprør

LEDER: Venstres skatteoprørere - Eyvind Vesselbo, Britta Schall Holberg og Preben Rudiengaard - sprang op som løver, men faldt tilsyneladende ned s...

Ole Birk Olesen,

16/04/2010

LEDER: Venstres skatteoprørere - Eyvind Vesselbo, Britta Schall Holberg og Preben Rudiengaard - sprang op som løver, men faldt tilsyneladende ned som lam i sagen om den med rette udskældte udligningsskat på pensionsopsparinger. Ifølge Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, fik de tre absolut ingen indrømmelser, selvom de nu gå ud og påstår, at de har fået det. Det taler imidlertid ikke til fordel for oprørernes udlægning af virkeligheden, at Vesselbo i går på tv ikke ønskede at forholde sig til modpartens synspunkt, men i stedet blot flygtede fra kameraet. Har man en god sag, så kan man normalt godt tåle at fortælle om det.

Tilbage står derfor, at Venstres folketingsgruppe - og de Konservatives med - i fuld enighed vil stemme for en ekstra-skat på danskere, der er gået på pension, fordi disse i tiltro til politikernes løfter har sat penge til side med fradrag. Som argument for særskatten fremfører VKO-flertallet, at pengene er blevet hensat med fradragsret under en på daværende tidspunkt højere topskat, end de i dag vil blive udbetalt til.

Til det er der bare at spørge: Og hvad så?

De pågældende pensionsopsparere har efter al sandsynlighed betalt store summer i topskat af den indkomst, som de ikke hensatte til pension i alle årene siden 1987, hvor topskatten blev indført. Nu ville de så - hvis VKO-flertallet ikke havde gennemført udligninsskatten - have sluppet for at betale helt så meget ved udbetalingen af pensionen. Fuldstændig ligesom yngre danske topskattebetalere slipper for at betale lige så stor en del af deres indkomst i topskat i dag sammenlignet med før skattereformen. Hvorfor det er meget forkert, at de, der har betalt høj topskat en meget stor del af deres arbejdsliv, skal slippe lidt billigere ved udbetalingen af deres pension nu, men helt rimeligt, at yngre danskere aldrig vil komme til at betale så meget i topskat, som de ældre har gjort, går hen over vores hoved.

Pointen er vist bare, at Dansk Folkeparti igen ikke kunne styre misundelsen på deres vælgeres vegne. Og at Venstre og de Konservative igen var alt for eftergivende.

Kilde: