Det fattigfjendske Danmark

Nyhederne 21 marts 2025 godmorgen: Gårsdagens Folketingsvalg blev en sejr til den borgerlige blok og Venstre kan nu danne en ny regering med Dansk...

Kjeld Flarup,

30/11/2011

Nyhederne 21 marts 2025 godmorgen: Gårsdagens Folketingsvalg blev en sejr til den borgerlige blok og Venstre kan nu danne en ny regering med Dansk Arbejderparti som støtteparti. Det stærkt fattigfjendske Dansk Arbejderparti der blev stiftet efter det dramatiske brud med Liberal Alliance i 2019, har dermed fået sit politiske gennembrud.”

Historien har det med at gentage sig, og SF's Özlem Cekic er godt i gang med give næstekærligheden et skud for boven med sin kamp for de fattige. ”Fattige Carina” er et direkte selvmål, der må skabe panderynken hos de frivillig organisationer der arbejder for at hjælpe de svageste i Danmark, for hvis den forargelse over begrebet ”fattig” Cekic har skabt holder ved, så bliver det ikke let hverken at rekruttere frivillige eller at indsamle penge fremover.

Thornings afskaffelse af bistandsloftet kan godt sammenlignes med Schlütters udlændingelov fra 1983. Begge skaber en stor understrøm af politisk ukorrekt vrede i befolkningen, der langsomt ændrer den danske folkesjæl. Udlændingeloven af 1983 har en stor del af skylden for, at Danmark er blevet et fremmedfjendtligt land. Det lykkedes i løbet af få år at sætte et neonskilt med ”bistandsmodtager” på ryggen af alle mennesker med en anden hudfarve, og det hvad enten de var i arbejde eller ej. Mærkatet holder mere eller mindre berettiget ved den dag i dag.

Konsekvensen kan blive lidt den samme, at velvilligheden overfor de svageste i vores samfund smuldrer, fordi de begraves i skattekroner og hyler alligevel utaknemligt op. Det er foreløbigt det billede som Cekic har skabt, og jeg tror at hun får svært ved at gøre skaden god igen, og det vil holde ved i mange mange år, igen mere eller mindre berettiget.

”Du er ligeglad med de fattige i vores samfund. Du er ultraliberalist og ønsker kun at tilgodese de rigeste med skattelettelser. Vi har to vidt forskellige menneskesyn, og hvordan man kan behandle folk i vores samfund, lød det fra SF´eren i et toneleje, der ikke ligefrem emmede af forsonlighed.”

Sådan argumenterede Özlem Cekic efter at hun og Joachim B. Olsen havde besøgt ”fattige” Carina. Ingen seriøre argumenter, men traditionel venstrefløjs retorik, som går ud på at gøre Liberal Alliance til en paria udstødt for deres menneskesyn.

Dermed er der sat noget i søen, som kan udvikle sig i en populistisk retning. Hvad skulle egentligt motivet være for at starte en populistisk bevægelse imod fattige, og hvor skulle opbakningen komme fra. Middelklassen og forsvaret for dennes velfærdsgoder er svaret. Når de fattige skal have så mange penge, så må de jo tages et andet sted fra, og det kan f.eks. være fra børnepasning, skoler, hospitaler eller efterløn. Det er slet og ret en klassekamp der risikerer at bryde ud i lys lue.

Nu mistænker jeg ikke Liberal Alliance for at ville redde efterlønnen på bekostning af de fattige, men Fremskridtspartiets historie bør mane til eftertanke og det er derfor jeg lavede den indledning som jeg gjorde. Allerede nu risikerer Liberal Alliance at blive gjort til en paria på grund af Joachim B. Olsens tabubrud. Menneskesynskortet er trukket, det vil blive gjort klart fra statsministerens side, at Liberal Alliance aldrig bliver stueren o.s.v.

Men fordi Liberal Alliance i sin nuværende udformning ikke vil gå med i en klassekamp, så vil der opstå splittelser i det unge parti. Partiet vil vinde meget på denne sag, og det vil tiltrække nye medlemmer, som set mere på det uretfærdige i at hælde penge i hovedet på såkaldt fattige, frem for det generelle behov for reformer. Det var nogenlunde det samme der skete for Fremskridtspartiet, det blev rendt over ende af indvandrermodstandere og dets oprindelige politik sat i baggrunden. Motivet er det samme, både indvandrere og fattige truer middelklassens velfærdsydelser.

Storbytosserne der leder partiet i dag vil gøre modstand, men løbet er kørt. Enten bliver de smidt ud af eget parti, eller også forlader et antal folketingsmedlemmer partiet for at starte en mere rendyrket parti.

Kilde: