Det er synd for Helle...

Regeringens store nye 2020 plan, det skulle være regeringens og i særdeleshed Helle Thorning-Schmidts måde at få vælgerne tilbage i folden

Jesper Ørsted,

03. marts 2013

Regeringens store nye 2020 plan, det skulle være regeringens og i særdeleshed Helle Thorning-Schmidts måde at få vælgerne tilbage i folden. Men, så snubler Helle over sine egne politiske ben: Der finder en lækage af de 3% skattelettelse på selskabsskatten og så bryder helvede løs. Sådan som det skulle have forløbet, var, at regeringen skulle have haft fremlagt hele planen med den store oliepenge-til-jernbaner plan først. Så ville den bitre skattelettelse-til-erhvervslivet pille være gledet meget lettere ned.

Er HTS' skyld i lækagen? Ja. For burde om nogen have vidst, at hvis illoyale partimedlemmer i S eller SF fik nys om det, så vil de omgående forsøge at saboterer planen ved at lække den for tidligt: Det er en betonfløj i begge partier som afskyr den nuværende linje der føres i de to partier som pesten. Det er derfor Annette Vilhelmsen har store problemer og HTS står så svagt.

Det der tegner sig konturerne af, er, at Helle vil skabe et dansk New Labour, efter den skabelon skabt af Svigerfar, Neil Kinnock. Den klassiske industriarbejder forsvinder og de gamle vælgere dør. Uden der kommer nye til. Med mindre Helle kan genopfinde Socialdemokraterne. Men uanset hvor velmenene Helle er, så er hun helt og aldeles politisk tonedøv. Det har hun været siden dag 1 i dansk politik. Da hun kom hjem fra Bruxelles og ville opstilles til Folketinget, hvor gik hun så hen for at lade sig opstille? Amager! En ræverød kreds for hvem en kandidat med med Gucci-taske, fint modetøj og dertilhørende højrefløjs-socialdemokratiske holdninger lå ligeså højt på ønskesedlen som fladbukke!

Så var der hele den lange pinagtige sag med betalingsringen, der til sidst endte i graven. Enhver partileder med et minimum af politisk tæft ville have aflivet den betalingsring aldeles omgående.

Nu lader det til at hun igen vil træde kernevælgerne i Udkantsdanmark noget så eftertrykkeligt over tæerne med brændeafgiften!

Stakkels Helle, hun kan ikke, uanset hvor hårdt hun prøver.

Og alt imens tester S nye minimumer i opinionstallene, de havde ellers ligget ret stabilt på omkring 20% fra ca. 1 måned efter valget, men nu ser vi opinionstal på 17-18%. Og det går ikke spor bedre for SF: De har fået de laveste målinger nogensinde.

Skal vi gætte på, at partilederne i S og SF efter næste valg ikke hedder Helle Thorning-Schmidt og Annette Vilhelmsen?